Сьогодні ми знайомимо вас з Валентиною Борисівною Смирновою, яка довгий час працювала у компанії «Контракт Продрезерв 5» на посаді завідуючої виробництвом у СЗШ №6, м. Новомосковська, а зараз керує вже 18-ю харчоблоками у школах цього міста. І це не дивно, бо цій людині притаманні такі риси характеру як відданість своїй справі, творчий підхід до виконання щоденних обов’язків, прагнення до вдосконалення своїх професійних навичок. Саме вони закономірно привели Валентину Борисівну до кар’єрного зростання.
Валентина Борисівна закохана у свою роботу. «Професія кухаря в моїх генах», — каже вона. Завжди готувала з душею, щиро прагнула вгодити кожному. Вона справжній знавець своєї справи, постійно підвищує свій професійний рівень. Підтвердженням цього були схвальні відгуки та подяка від учнів школи, в якій вона працювала.
Ми звернулися до Валентини Борисівни з проханням поділитися своїм досвідом з молодим поколінням кухарів .
ЧОМУ ВИ ОБРАЛИ ПРОФЕСІЮ КУХАРЯ?
Кухар — це, можна сказати, найдавніша і одночасно сучасна професія. Вона потрібна завжди. Всі знають -добрий кухар цінується у всі часи і у всіх народів. Я дуже полюбляю готувати смачненьке. В нашому роду всі жінки великі майстрині добре готувати, тому сумнівів у виборі фаху в мене не було. Одна з моїх сестер, Наталя — пекар. Її роботи з успіхом продаються за кордон.
ЩО НАЙЦІКАВІШЕ, НА ВАШ ПОГЛЯД, У ПРОФЕСІЇ КУХАРЯ?
Мабуть, процес приготування їжі від якого отримуєш справжнє задоволення. Адже жодна страва, навіть сама проста яєчня, не вийде по-справжньому смачною, якщо готувати її з поганим настроєм. Якщо робота дійсно приносить задоволення, то і результати її будуть хорошими. В нашій професії це смачні страви, які радують і дітей, і дорослих.
ЧИ ДОЗВОЛЯЄ ПРОФЕСІЯ РОЗКРИТИ ТВОРЧІ ЗДІБНОСТІ, ПРОЯВИТИ СЕБЕ?
Безперечно. Кухар — це, в першу чергу, творець. Творець прекрасного, смачного, привабливого. А ще він винахідник, який все життя перебуває в пошуку для того, щоб творити. Смак і фантазія, любов до приготування страв та бажання вчитися новому — ці, на мій погляд, якості повинні бути притаманні кожному, хто вибрав цю творчу професію.
НАСКІЛЬКИ ПРОФЕСІЯ КУХАРЯ КОРИСНА І ЗНАЧИМА?
На перший погляд нічого мудрованого в кулінарній професії немає. Багато кому здається, що професія неважка, вивчати в ній нічого: звари, підсмаж, подай — чи велика наука? Виявляється велика. І чим більше вивчаєш технологію, придивляєшся на практиці до роботи , тим ясніше розумієш, що бути кухарем нелегко, але захоплююче і відповідально. Бо від нашої роботи залежить праця, відпочинок, навчання, здоров’я практично всіх людей і особливо, дітей.
ПОДІЛІТЬСЯ, БУДЬ ЛАСКА, РЕЦЕПТОМ СВОЄЇ УЛЮБЛЕНОЇ СТРАВИ
Морозиво у духовці «Сніги ла Рошелі»
Що знадобиться для приготування:
- Морозиво – 1 кг
- Бісквіт – 1 кг
- Банани – 1 кг
- Апельсини – 0,5 кг
- Ківі – 0,5 кг
- Крем – 900 г
- Сироп – 200 мл
- Яйця – 10 шт.
Як готувати
1. Спекти бісквіт
2. Підготувати фрукти та нарізати великими кубиками
3. Просочити бісквіт сиропом
4. Підготувати білковий крем
5. На бісквіт шарами викласти фрукти, морозиво і білковий крем
(білковий крем йде останнім шаром, саме він запікається і не дає морозиву розтанути)
6. Запікати в духовці за t 200 0C впродовж 3-5 хв.
Приємного ласування!