Страви з м’яса відіграють важливу роль у збалансованому дитячому харчуванні адже є джерелом білку, заліза, вітамінів.
Приготуйте вдома гуляш зі свинини за рецептом з меню для шкіл. М’ясо виходить соковите і ніжне, а соус густий та ароматний.
Для приготування 10 порцій гуляшу знадобиться
- Свинина нежирна охолоджена – 520 г
- Олія рослинна – 35 г
- Цибуля ріпчаста – 85 г
- Томат-паста 25-30% — 22 г
- Борошно пшеничне в/г – 14 г
- Сіль – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
Як готувати
1. Помити м’ясо у холодній проточній воді, підсушити і нарізати упоперек волокон на порції. Шматочки м’яса викласти рівним тонким шаром на сковороду з олією, нагрітою до температури 150-160ºС, і злегка обсмажити за температури 100ºС упродовж 5-10 хвилин.
2. Обсмажене м’ясо залити 350 г окропу, додати пасеровану томат-пасту і тушкувати в закритому посуді при помірному кипінні впродовж години.
3. На бульйоні, одержаному після тушкування, приготувати соус: бульйон процідити, з’єднати з пасерованим без жиру просіяним борошном в декілька прийомів, розмішати до однорідної консистенції, додати дрібно нарізану пасеровану ріпчасту цибулю, сіль.
4. Обсмажене м’ясо залити соусом і тушкувати упродовж 25 — 30 хв.
5. За 5-10 хвилин до готовності додати лавровий лист.
Характеристики готової страви:
Зовнішній вигляд — шматки м’яса нарізані рівномірно упоперек волокон.
Колір м’яса, соусу — світло-коричневий.
Консистенція м’яса — м’яка, соковита, соусу — злегка в’язка.
Смак, запах — тушкованого м’яса в томатному соусі з цибулею, в міру солоний.
1 порція (35 г) гуляшу містить:
- білки — 9,5
- жири — 22
- вуглеводи — 2,3
- енергетична цінність – 245 ккал
Запрошуйте родину до обіду!