Страви з м’яса відіграють важливу роль у збалансованому дитячому харчуванні адже є джерелом білку, заліза, вітамінів.

Приготуйте вдома гуляш зі свинини за рецептом з меню для шкіл. М’ясо виходить соковите і ніжне, а соус густий та ароматний.

Для приготування 10 порцій гуляшу знадобиться

  • Свинина нежирна охолоджена – 520 г
  • Олія рослинна – 35 г
  • Цибуля ріпчаста – 85 г
  • Томат-паста 25-30% — 22 г
  • Борошно пшеничне в/г – 14 г
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Як готувати

1. Помити м’ясо у холодній проточній воді, підсушити і нарізати упоперек волокон на порції. Шматочки м’яса викласти рівним тонким шаром на сковороду з олією, нагрітою до температури 150-160ºС, і злегка обсмажити за температури 100ºС упродовж 5-10 хвилин.

2. Обсмажене м’ясо залити 350 г окропу, додати пасеровану томат-пасту і тушкувати в закритому посуді при помірному кипінні впродовж години.

3. На бульйоні, одержаному після тушкування, приготувати соус: бульйон процідити, з’єднати з пасерованим без жиру просіяним борошном в декілька прийомів, розмішати до однорідної консистенції, додати дрібно нарізану пасеровану ріпчасту цибулю, сіль.

4. Обсмажене м’ясо залити соусом і тушкувати упродовж 25 — 30 хв.

5. За 5-10 хвилин до готовності додати лавровий лист.

Характеристики готової страви:

Зовнішній вигляд — шматки м’яса нарізані рівномірно упоперек волокон.

Колір м’яса, соусу — світло-коричневий.

Консистенція м’яса — м’яка, соковита, соусу — злегка в’язка.

Смак, запах — тушкованого м’яса в томатному соусі з цибулею, в міру солоний.

1 порція (35 г) гуляшу містить:

  • білки — 9,5
  • жири — 22
  • вуглеводи — 2,3
  • енергетична цінність – 245 ккал

Запрошуйте родину до обіду!

Допоможіть покращити процес
організації харчування