Корисні десерти, приготовані з сезонних фруктів, до вподоби дітям. Бабка з яблук включена до двотижневого меню дитячих садочків міста Дніпра. Нею вихованці закладів дошкільної освіти можуть поласувати на полуденок. Приготуйте смачний десерт і ви, вдома.

Тонкий аромат яблук та кориці миттю збере всіх за родинним столом. Потрібно лише трохи зачекати, поки страва охолоне… і можна смакувати!

Що знадобиться для приготування 10 порцій:

  • Яблука свіжі – 870 г
  • Борошно пшеничне в/г – 200 г
  • Яйця курячі столові — 2-3 шт.
  • Цукор-пісок – 175 г
  • Сметана — 150
  • Кориця – 1 дрібка
  • Сода харчова – 1 г (1/7 чайної ложки)
  • Олія рослинна – 1 ч. л. (для змащення форми для запікання)

Як готувати

1. Розітріть сирі жовтки з цукром, додайте сметану, просіяне борошно, обчищені яблука без насіннєвих гнізд, нарізані скибочками, корицю, соду харчову. Добре перемішайте та додайте збиті білки.

2. Підготовлену масу викладіть у форму, змащену рослинною олією та запікайте у духовій шафі при t=180-200 ºС протягом 45-50 хвилин.

3. Бабку з яблук також можна готувати в порційному посуді.

Перед подачею бабку краще повністю охолодити. Після чого нарізати на порційні шматочки та прикрасити за бажанням.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — шматки акуратної форми; поверхня рум’яна.

Колір — від золотистого до світло-коричневого.

Консистенція — пухка, добре пропечена, яблука розподілені рівномірно.

Смак, запах — солодкий, з присмаком та ароматом яблук та кориці, без запаху соди.

1 порція (100 г) містить:

  • білки — 4
  • жири — 5
  • вуглеводи – 43
  • енергетична цінність – 234 ккал

Скоріше кличте за стіл рідних та ласуйте!

Допоможіть покращити процес
організації харчування