Корисні десерти, приготовані з сезонних фруктів, до вподоби дітям. Бабка з яблук включена до двотижневого меню дитячих садочків міста Дніпра. Нею вихованці закладів дошкільної освіти можуть поласувати на полуденок. Приготуйте смачний десерт і ви, вдома.
Тонкий аромат яблук та кориці миттю збере всіх за родинним столом. Потрібно лише трохи зачекати, поки страва охолоне… і можна смакувати!
Що знадобиться для приготування 10 порцій:
- Яблука свіжі – 870 г
- Борошно пшеничне в/г – 200 г
- Яйця курячі столові — 2-3 шт.
- Цукор-пісок – 175 г
- Сметана — 150
- Кориця – 1 дрібка
- Сода харчова – 1 г (1/7 чайної ложки)
- Олія рослинна – 1 ч. л. (для змащення форми для запікання)
Як готувати
1. Розітріть сирі жовтки з цукром, додайте сметану, просіяне борошно, обчищені яблука без насіннєвих гнізд, нарізані скибочками, корицю, соду харчову. Добре перемішайте та додайте збиті білки.
2. Підготовлену масу викладіть у форму, змащену рослинною олією та запікайте у духовій шафі при t=180-200 ºС протягом 45-50 хвилин.
3. Бабку з яблук також можна готувати в порційному посуді.
Перед подачею бабку краще повністю охолодити. Після чого нарізати на порційні шматочки та прикрасити за бажанням.
Характеристики готової страви
Зовнішній вигляд — шматки акуратної форми; поверхня рум’яна.
Колір — від золотистого до світло-коричневого.
Консистенція — пухка, добре пропечена, яблука розподілені рівномірно.
Смак, запах — солодкий, з присмаком та ароматом яблук та кориці, без запаху соди.
1 порція (100 г) містить:
- білки — 4
- жири — 5
- вуглеводи – 43
- енергетична цінність – 234 ккал
Скоріше кличте за стіл рідних та ласуйте!