М’ясо по-строгановськи є в поварених книгах всього світу. Історія відомої страви налічує більше 100 років. За цей час класичний рецепт бефстроганов отримав багато варіацій, збагачуючись деталями. Один з відомих способів приготування — бефстроганов з курячого філе. Ніжне м’ясо у ароматному сметанному соусі – чудовий варіант для дитячого меню і смакуватиме всій родині.

Для приготування 10 порцій бефстроганов потрібно:

  • Філе куряче охолоджене – 730 г
  • Цибуля ріпчаста – 290 г
  • Борошно пешничне в/г – 40 г
  • Сметана – 230 г
  • Олія рослинна – 70 г
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Лавровый лист — 1 шт.

Як готувати

1. М’ясо помити під холодною проточною водою, зачистити, підсушити. Підготовлене філе злегка відбити до товщини 5-8 мм і нарізати брусочками довжиною 3 – 4 см, масою 5 – 7 г. Отримані шматочки викласти рівним тонким шаром на сковороду з олією, розігрітою до tº = 150 – 180 ºС, посолити і смажать, безперервно помішуючи, протягом 5-10 хв.

2. Готуємо соус. Просіяне борошно пасерувати на сухій пательні. Додати сметану та пасеровану цибулю.

3. Залити соусом обсмажене м’ясо, додати лавровий лист та довести за слабкого кипіння до готовності (20-30 хв.)

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — м’ясо нарізане брусочками довжиною 30-40мм, обсмажене і доведене до готовності в соусі.

Колір м’яса — білий, соусу — білий зі світло-кремовим відтінком.

Консистенція — м’ясо — м’яке, не переварене, соус — однорідний злегка в’язкий.

Смак — смаженого курячого м’яса з присмаком сметани, в міру солоний.

Запах — тушкованого м’яса з ароматом сметани, цибулі та лаврового листа.

1 порція бефстроганов з курячого філе, вагою 100 г містить

  • білки — 40
  • жири — 15
  • вуглеводи – 7
  • енергетична цінність – 314 ккал

До обіду те що треба!

Допоможіть покращити процес
організації харчування