М’ясо по-строгановськи є в поварених книгах всього світу. Історія відомої страви налічує більше 100 років. За цей час класичний рецепт бефстроганов отримав багато варіацій, збагачуючись деталями. Один з відомих способів приготування — бефстроганов з курячого філе. Ніжне м’ясо у ароматному сметанному соусі – чудовий варіант для дитячого меню і смакуватиме всій родині.
Для приготування 10 порцій бефстроганов потрібно:
- Філе куряче охолоджене – 730 г
- Цибуля ріпчаста – 290 г
- Борошно пешничне в/г – 40 г
- Сметана – 230 г
- Олія рослинна – 70 г
- Сіль – 1,5 ч.л.
- Лавровый лист — 1 шт.
Як готувати
1. М’ясо помити під холодною проточною водою, зачистити, підсушити. Підготовлене філе злегка відбити до товщини 5-8 мм і нарізати брусочками довжиною 3 – 4 см, масою 5 – 7 г. Отримані шматочки викласти рівним тонким шаром на сковороду з олією, розігрітою до tº = 150 – 180 ºС, посолити і смажать, безперервно помішуючи, протягом 5-10 хв.
2. Готуємо соус. Просіяне борошно пасерувати на сухій пательні. Додати сметану та пасеровану цибулю.
3. Залити соусом обсмажене м’ясо, додати лавровий лист та довести за слабкого кипіння до готовності (20-30 хв.)
Характеристики готової страви
Зовнішній вигляд — м’ясо нарізане брусочками довжиною 30-40мм, обсмажене і доведене до готовності в соусі.
Колір м’яса — білий, соусу — білий зі світло-кремовим відтінком.
Консистенція — м’ясо — м’яке, не переварене, соус — однорідний злегка в’язкий.
Смак — смаженого курячого м’яса з присмаком сметани, в міру солоний.
Запах — тушкованого м’яса з ароматом сметани, цибулі та лаврового листа.
1 порція бефстроганов з курячого філе, вагою 100 г містить
- білки — 40
- жири — 15
- вуглеводи – 7
- енергетична цінність – 314 ккал
До обіду те що треба!