Дітям подобаються рибні биточки, адже вони такі соковиті, ніжні, із золотистою скоринкою, мають приємний аромат та смак. В дитячих садках Дніпра їх готують саме за цим рецептом. Спробуйте і ви – приємно здивуйте рідних корисною та смачною стравою.

Для приготування 10 порцій знадобиться:

  • Хек тихоокеанський — 460 г
    або Минтай — 510 г
    або Путасу тушка — 490 г
  • Хліб пшеничний – 110 г
  • Молоко – 150 г
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сухарі паніровочні – 50 г
  • Олія рослинна – 40 г

Для соусу сметано-томатного потрібно:

  • Борошно пшеничне в/г – 10 г
  • Сметана – 30 г
  • Томатна паста – 15 г
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Вода – 130 мл.

Як готувати?

1.Рибу розморозити (не більше, ніж 3 години) на повітрі або у холодній воді з додаванням солі 7-10 г на 1л води.

2.Рибу почистити, видалити плавці, залишки нутрощів, ретельно промити під проточною водою і розробити на філе зі шкірою без реберних кісток, нарізати на шматки і подрібнити на м’ясорубці разом із заздалегідь замоченим у молоці черствим хлібом.

3.В котлетну масу додати сіль, добре перемішати і відбити аби фарш став більш повітряним.

4.З готової котлетної маси сформувати биточки, панірувати в сухарях і злегка обсмажити з обох боків на сковороді або противні з олією, нагрітою до 150-160 ºС, протягом 5-7 хв.

5.Обсмажені биточки викласти на змащений олією лист плескатою стороною та запікати у духовій шафі за tº = 220-250ºС до готовності 15-20 хв.

6.Аби котлетна маса з нежирної риби була пухкішою, до неї можна додати пропущену через м’ясорубку охолоджену варену рибу в кількості 25-30% від маси сирої риби.

Готові котлети подають з соусом та гарніром.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — котлети овально-плескатої форми з загостреним кінцем, биточки — кругло-плескатої форми.

Колір — скоринки — золотистий, на розрізі — світло-сірий.

Консистенція — однорідна, соковита, рихла.

Смак, запах — запеченої рибної котлетної маси, в міру солоний, без присмаку хліба.

1 порція котлет з сметано-томатним соусом, вагою 60/20 г містить:

  • білки — 16
  • жири — 7
  • вуглеводи — 11
  • енергетична цінність, ккал: 172

Смакуйте на здоров’я!

Допоможіть покращити процес
організації харчування