Дітям подобаються рибні биточки, адже вони такі соковиті, ніжні, із золотистою скоринкою, мають приємний аромат та смак. В дитячих садках Дніпра їх готують саме за цим рецептом. Спробуйте і ви – приємно здивуйте рідних корисною та смачною стравою.
Для приготування 10 порцій знадобиться:
- Хек тихоокеанський — 460 г
або Минтай — 510 г
або Путасу тушка — 490 г - Хліб пшеничний – 110 г
- Молоко – 150 г
- Сіль – 1 ч. л.
- Сухарі паніровочні – 50 г
- Олія рослинна – 40 г
Для соусу сметано-томатного потрібно:
- Борошно пшеничне в/г – 10 г
- Сметана – 30 г
- Томатна паста – 15 г
- Сіль – ½ ч. л.
- Вода – 130 мл.
Як готувати?
1.Рибу розморозити (не більше, ніж 3 години) на повітрі або у холодній воді з додаванням солі 7-10 г на 1л води.
2.Рибу почистити, видалити плавці, залишки нутрощів, ретельно промити під проточною водою і розробити на філе зі шкірою без реберних кісток, нарізати на шматки і подрібнити на м’ясорубці разом із заздалегідь замоченим у молоці черствим хлібом.
3.В котлетну масу додати сіль, добре перемішати і відбити аби фарш став більш повітряним.
4.З готової котлетної маси сформувати биточки, панірувати в сухарях і злегка обсмажити з обох боків на сковороді або противні з олією, нагрітою до 150-160 ºС, протягом 5-7 хв.
5.Обсмажені биточки викласти на змащений олією лист плескатою стороною та запікати у духовій шафі за tº = 220-250ºС до готовності 15-20 хв.
6.Аби котлетна маса з нежирної риби була пухкішою, до неї можна додати пропущену через м’ясорубку охолоджену варену рибу в кількості 25-30% від маси сирої риби.
Готові котлети подають з соусом та гарніром.
Характеристики готової страви
Зовнішній вигляд — котлети овально-плескатої форми з загостреним кінцем, биточки — кругло-плескатої форми.
Колір — скоринки — золотистий, на розрізі — світло-сірий.
Консистенція — однорідна, соковита, рихла.
Смак, запах — запеченої рибної котлетної маси, в міру солоний, без присмаку хліба.
1 порція котлет з сметано-томатним соусом, вагою 60/20 г містить:
- білки — 16
- жири — 7
- вуглеводи — 11
- енергетична цінність, ккал: 172
Смакуйте на здоров’я!