Яскравий, поживний, смачний, повний на вітаміни та мікроелементи. Відомо, що в буряку – головному інгредієнту страви, багато бору, марганцю, заліза, пектину які регулюють обмін речовин, покращують кровотворення, налагоджують роботу травної системи.

А з яким задоволенням ласують малюки буряковим борщем у дитсадках Дніпра! Приготуйте і ви цю чудову страву, яка потішить смаком та стане прикрасою столу.

Для 10 порцій бурякового борщу знадобиться:

  • Буряк – 650 г
  • Картопля – 270 г
  • Морква – 130 г
  • Цибуля ріпчаста – 100 г
  • Томатна паста – 20 г
  • Олія рослинна – 20 г
  • Цукор-пісок – 20 г
  • Сіль харчова – 10 г
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Вода питна — 1 л. 600 г
  • Сметана – 40 г

Як готувати?

1. Підготовлений буряк відварити без солі у шкірці за t =100°С до готовності (1,5 год.). Потім почистити від шкірки та нарізати соломкою.

2. У киплячу воду закласти підготовлену нарізану шматочками картоплю і варити за слабкого кипіння до напівготовності (10-15 хв.).

3. Підготовлену нарізану шматочками цибулю ріпчасту злегка обсмажити на олії 2-3 хв., додати до неї підготовлену нарізану шматочками або натерту на тертці моркву та пасерувати, періодично помішуючи, за t = 100°С протягом 5-10 хв.

4. У киплячу воду з картоплею додати відварений буряк, пасеровані овочі, томатну пасту та варити далі за слабкого кипіння до готовності (10-15 хв.).

5. За 5-10 хв. до завершення приготування додати сіль, цукор, лавровий лист, сметану.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — форма нарізки овочів відповідає технології приготування.

Колір — червоний з білим відтінком сметани та помаранчевим жиром на поверхні.

Консистенція — овочі м’які, але не переварені.

Смак — кислувато-солодкий з присмаком сметани.

Запах — приємний, характерний для пасерованих овочів та картоплі.

1 порція бурякового борщу, вагою 200 г, містить:

  • білки – 2
  • жири – 3
  • вуглеводи – 18
  • енергетична цінність – 108 ккал

Смачного обіду!

Допоможіть покращити процес
організації харчування