Капусняк — ароматний наваристий супчик з квашеною капусткою чудово смакує до обіду. В ньому поєднуються сезонні овочі та корисна пшоняна крупа, а сметанка підкреслює приємний кислувато-солодкий присмак.

Приготуйте капусняк за рецептом з меню для дитячих садочків міста Дніпра. Це дуже смачна і поживна страва, яка прийдеться до смаку всій родині.

Для 10 порцій капусняку знадобиться:

  • Капуста квашена – 400 г
  • Картопля – 670 г
  • Цибуля ріпчаста – 140 г
  • Морква – 150 г
  • Пшоно – 50 г
  • Масло вершкове – 30 г
  • Олія рослинна – 30 г
  • Сметана – 50 г
  • Сіль харчова – 2 ч. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Вода питна – 1 л. 800 г

Як готувати

1. Підготовлену віджату квашену капусту потушкувати з додаванням невеликої кількості води та олії за t = 100°С до готовності (15-20 хв.).

2. Підготовити та нарізати шматочками ріпчасту цибулю, злегка обсмажити на олії 2-3 хв., потім додати підготовлену нарізану або натерту на тертці моркву та пасерувати з додаванням масла вершкового, періодично помішуючи, за t = 100°С протягом 5-10 хв.

3. У воду покласти підготовлену нарізану кубиками картоплю, додати тушковану квашену капусту, пасеровані овочі, підготовлене пшоно і варити за слабкого кипіння до готовності (25-30 хв.).

4. За 5-10 хв. до завершення приготування додати сіль, лавровий лист, сметану.

Характеристика готової страви

Зовнішній вигляд — форма нарізки овочів відповідає технології приготування.

Колір – кремовий з білим вкрапленням сметани.

Консистенція — овочі м’які, але не переварені.

Смак — кислувато-солодкий с присмаком сметани.

Запах — приємний, характерний для варених овочів, пшона та квашеної капусти.

1 порція капусняку (250 г) містить:

  • білки — 3
  • жири — 6,6
  • вуглеводи — 20
  • енергетична цінність — 152 ккал

Смачного!

Допоможіть покращити процес
організації харчування