Білокачанна капуста є важливою складовою збалансованого дитячого харчування. Адже вона багата на клітковину та харчові волокна, містить амінокислоти, що сприяють росту і розвитку, є джерелом вітамінів А, В1, В2, В5, С, К, РР, а також рідкого вітаміну U. В її складі є калій, кальцій, магній, цинк, марганець, залізо, сірка, йод, фосфор, фруктоза, фолієва і пантотенова кислоти. Приготуйте тушковану капусту за рецептом з меню для дитячих садочків та шкіл міста Дніпра. Це корисна, легка і дуже смачна страва.

Для 10 порцій тушкованої капусти знадобиться:

  • Капуста білокачанна свіжа або квашена – 1 кг 400 г
  • Олія рослинна – 30 г
  • Морква – 20 г
  • Цибуля ріпчаста – 40 г
  • Томат-паста 25-30% — 20 г
  • Борошно пшеничне в/г – 10 г
  • Цукор-пісок – 20 г
  • Сіль харчова – 10 г
  • Лавровий лист – 1 шт.

Як готувати

1. Свіжу білокачанну капусту очистити від пошкодженого листя та ретельно промити під холодною проточною водою, дати воді стекти, подрібнити на овочерізці або нарізати соломкою.

2. Моркву ретельно промити під холодною проточною водою, очистити, знову промити і нарізати тоненькою соломкою довжиною 3 — 4 см, або подрібнити на тертці.

3. Цибулю ріпчасту – очистити, промити і нарізати соломкою.

4. Цибулю і моркву пасерувати з додаванням томат-пасти.

5. Нарізану капусту викласти шаром до 30 см у каструлю з товстим дном, додати воду (20 — 30% від маси сирої капусти), рослинну олію і тушкувати до напівготовності при періодичному помішуванні.

6. До тушкованої капусти додати пасеровані з томатом овочі, перемішати і продовжити тушкування до готовності. За 5 хвилин до закінчення тушкування капусту заправити пасеровкою із борошна, цукром, сіллю, додати лавровий лист і довести до кипіння.

При приготуванні страви з квашеної капусти, додають невелику кількість води, а кількість цукру збільшують до 6 г на порцію 100г.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — овочі правильно і рівномірно нарізані.

Колір — світло-коричневий.

Консистенція — соковита, слабко-хрумка.

Смак — кисло-солодкий.

Запах — тушкованої капусти з ароматом томату та овочів.

1 порція тушкованої капусти вагою 100 г містить:

  • білки – 3
  • жири — 3,6
  • вуглеводи – 14
  • енергетична цінність — 100 ккал

Смакуйте з користю!

Допоможіть покращити процес
організації харчування