Молочні каші — дуже корисні, поживні і обов’язково мають бути присутніми в раціоні дитини. Помірно солодкі, з ніжною консистенцією та легким вершковим присмаком – вони нагадують про безтурботне дитинство.
Пропонуємо приготувати молочну манну кашу за рецептом з меню 2020 року для дитячих садочків міста Дніпра.
Малюки ласують нею із задоволенням, сподобається і вам.
Для приготування 10 порцій каші знадобиться:
- Крупа манна – 120 г
- Молоко – 1 л 770 г
- Цукор-пісок – 44 г
- Масло вершкове – 22 г
- Сіль – 4 г
Як готувати
1. У каструлю з киплячим молоком засипати підготовлену манну крупу, періодично помішуючи, додати цукор, сіль і варити за слабкого кипіння до готовності 15-20 хв.
2. Перед завершенням приготування додати вершкове масло і довести до кипіння 1-2 хв.
Характеристики готової страви
Зовнішній вигляд — однорідна маса, крупа розварена, але не переварена.
Колір — білий з кремовим відтінком, масла вершкового — жовтий.
Консистенція — рідка, на тарілці розпливається, але ложка, покладена випуклою стороною на поверхню каші, не тоне.
Смак — характерний для каш з манною крупою, в поєднанні з молоком та маслом, помірно солодкий.
Запах — відповідної каші в поєднанні кип’яченого молока з ароматом масла вершкового.
1 порція манної каші 200 г містить:
- білки — 6,3
- жири — 6,2
- вуглеводи – 21
- енергетична цінність – 165 ккал
Смакуйте із задоволенням!