Молочні каші — дуже корисні, поживні і обов’язково мають бути присутніми в раціоні дитини. Помірно солодкі, з ніжною консистенцією та легким вершковим присмаком – вони нагадують про безтурботне дитинство.

Пропонуємо приготувати молочну манну кашу за рецептом з меню 2020 року для дитячих садочків міста Дніпра.

Малюки ласують нею із задоволенням, сподобається і вам.

Для приготування 10 порцій каші знадобиться:

  • Крупа манна – 120 г
  • Молоко – 1 л 770 г
  • Цукор-пісок – 44 г
  • Масло вершкове – 22 г
  • Сіль – 4 г

Як готувати

1. У каструлю з киплячим молоком засипати підготовлену манну крупу, періодично помішуючи, додати цукор, сіль і варити за слабкого кипіння до готовності 15-20 хв.

2. Перед завершенням приготування додати вершкове масло і довести до кипіння 1-2 хв.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — однорідна маса, крупа розварена, але не переварена.

Колір — білий з кремовим відтінком, масла вершкового — жовтий.

Консистенція — рідка, на тарілці розпливається, але ложка, покладена випуклою стороною на поверхню каші, не тоне.

Смак — характерний для каш з манною крупою, в поєднанні з молоком та маслом, помірно солодкий.

Запах — відповідної каші в поєднанні кип’яченого молока з ароматом масла вершкового.

1 порція манної каші 200 г містить:

  • білки — 6,3
  • жири — 6,2
  • вуглеводи – 21
  • енергетична цінність – 165 ккал

Смакуйте із задоволенням!

Допоможіть покращити процес
організації харчування