Молочна рисова каша – ситна, легка, з ніжною консистенцією, неймовірно смачна та ароматна. Вона є щедрим джерелом мікро- і макроелементів, мінеральних речовин, вітамінів. Містить вуглеводи, фолієву кислоту, каротин, магній, калій, кальцій, тіамін.
Приготуйте молочну рисову кашу за рецептом з меню на 2021 рік для дитячих садочків міста Дніпра. Вона неодмінно сподобається вашій родині.
Для приготування 10 порцій каші знадобиться
- Крупа рисова – 150 г
- Молоко – 1 л 500 г
- Вода – 780 г
- Цукор-пісок – 44 г
- Масло вершкове – 22 г
- Сіль – 4 г
Як готувати
1. Рис просіяти, перебрати, видаляючи сторонні домішки. Промити спочатку теплою, а потім гарячою водою.
2. Підготовлену крупу засипати у киплячу воду і варити при слабкому кипінні до напівготовності 10-15 хв.
3. Додати кип’ячене молоко, сіль, цукор і довести до готовності ще 10-15 хв.
4. Перед завершенням приготування додати вершкове масло і довести до кипіння 1-2 хв.
Характеристики готової страви
Зовнішній вигляд — однорідна маса, крупа розварена, але не переварена.
Колір — білий з кремовим відтінком, вершкового масла — жовтий.
Консистенція — рідка, на тарілці розпливається, але ложка, покладена випуклою стороною на поверхню каші, не тоне.
Смак — характерний для каш з рисовою крупою, в поєднанні з молоком та маслом, помірно солодкий.
Запах — відповідної каші в поєднанні кип’яченого молока з ароматом масла вершкового.
1 порція каші 200 г містить:
- білки — 5,3
- жири — 5,5
- вуглеводи – 23
- енергетична цінність – 162 ккал
Смачного!