Вівсяна каша на молоці – швидка в приготуванні, корисна і дуже смачна. Дивно, але факт — її із задоволенням їдять і діти, і дорослі. У своєму складі вівсяна каша на молоці містить практично всі вітаміни групи В, особливо багато в ній вітамінів В1, В2, також присутні вітаміни Е, Н і РР. Каша багата на калій, кальцій, магній, цинк, залізо, фосфор і натрій. Вівсяна каша на молоці містить складні вуглеводи, які надовго забезпечують постійний приплив енергії і бадьорості. Приготуйте кашу за рецептом з меню для дитячих садочків міста Дніпра.
Для приготування 10 порцій каші знадобиться:
- Крупа вівсяна – 160 г
- Молоко – 1 л 770 г
- Цукор-пісок – 44 г
- Масло вершкове – 22 г
- Сіль – 4 г
Як готувати
1. Крупу просіяти, перебрати, видаляючи сторонні домішки.
2. У каструлю з киплячим молоком засипати підготовлену вівсянку, періодично помішуючи, додати цукор, сіль і варити при слабкому кипінні до готовності 15-20 хв.
3. Перед завершенням приготування додати вершкове масло і довести до кипіння 1-2 хв.
Характеристики готової страви
Зовнішній вигляд — однорідна маса, крупа розварена, але не переварена.
Колір — білий з кремовим відтінком, масла вершкового — жовтий.
Консистенція — рідка, на тарілці розпливається, але ложка, покладена випуклою стороною на поверхню каші, не тоне.
Смак — характерний для каші з вівсяної крупи, в поєднанні з молоком та маслом, помірно солодкий.
Запах — відповідної каші в поєднанні кип’яченого молока з ароматом масла вершкового.
1 порція каші 200 г містить:
- білки – 6,8
- жири – 7
- вуглеводи – 22
- енергетична цінність – 177 ккал
Смачного!