Меню для учнів шкіл міста Дніпра враховує різноманітні смакові вподобання. Страви подобаються дітям, адже добре смакують та привабливо виглядають. Одна з таких страв — котлети з курячого м’яса під соусом бешамель з сирною скоринкою.

Пропонуємо батькам приготувати їх вдома та із задоволенням посмакувати всією родиною.

Що знадобиться для приготування 10 порцій

Для котлет

  • М’ясо куряче без кісток – 390 г, або яловичина чи нежирна свинина – 370 г
  • Хліб пшеничний – 90 г
  • Молоко або вода – 130 мл
  • Сіль – за смаком

Для соусу

  • Молоко – 125 мл
  • Масло вершкове – 27,5 г + 50 г на змащування листа перед запіканням
  • Борошно пшеничне в/г – 27,5 г
  • Сир твердий («Російський» інший ваш улюблений) – 32 г
  • Вода – 125 мл
  • Сіль — за смаком

Технологія приготування

1. Підготувати та подрібнити м’ясо на м’ясорубці, додати попередньо замочений у холодній воді або молоці черствий пшеничний хліб, сіль, добре перемішати і повторно пропустити через м’ясорубку. Перемішати котлетну масу ще раз, відбити для надання пишності і пластичності.

2. Сформувати котлетки овально-плескатої форми з загостреним кінцем, товщиною 2 — 2,5 см. Викласти на деко, змащене вершковим маслом. Всередині вздовж котлет зробити поглиблення, заповнити густим молочним соусом, посипати тертим сиром, збризнути розтопленим вершковим маслом.

3. Запікати страву в духовій шафі при температурі 250-270ºС до готовності, приблизно 20-25 хвилин.

Готові котлети подають з гарніром. В момент видачі t° м’ясних страв становить 60-65°С.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — котлети овально-плескатої форми, без тріщин, запечені з соусом, зверху запечений сир твердий, у місці проколу виділяється безбарвний сік.

Колір — скоринка золотиста, котлета — на розрізі біла.

Консистенція — м’яка, соковита.

Смак, запах — запеченого курячого (або іншого, в залежності від обраного) м’яса, з присмаком соусу молочного та сиру, в міру солоний, без сторонніх присмаків і запахів.

1 порція (котлета вагою 60 г) містить:

  • білки — 12,5 (куряче м’ясо); 8 (свинина або яловичина)
  • жири – 15 (куряче м’ясо); 18 (свинина або яловичина)
  • вуглеводи — 6,5 (куряче м’ясо); 6,5 (свинина або яловичина)
  • енергетична цінність — 211 ккал (куряче м’ясо), 216 ккал (свинина або яловичина)

Смакуйте з користю!

ДИВИТИСЯ УСІ М’ЯСНІ ТА РИБНІ СТРАВИ

 

Допоможіть покращити процес
організації харчування