Рум’яні соковиті котлетки з курячого м’яса чудово смакують до обіду. Малюкам вони подобаються за ніжний смак та апетитні хрумкі скоринки. Обов’язково приготуйте такі котлетки за нашим рецептом.
Що знадобиться для приготування 10 котлеток
- М’ясо куряче без кісток – 470 г
- Хліб пшеничний – 110 г
- Молоко – 150 г (для замочування хліба)
- Сухарі панірувальні або борошно пшеничне в/г – 60 г
- Сіль – 1 ч. л.
- Олія рослинна – 36 г
Як готувати
1. Куряче м`ясо помити у холодній проточній воді, підсушити, нарізати на шматочки, пропустити через м’ясорубку, додати попередньо замочений у холодному молоці черствий хліб, сіль, добре перемішати і повторно пропустити через м’ясорубку.
2. Котлетну масу ще раз перемішати і вибити для надання пишності і пластичності.
3. З готової котлетної маси сформувати напівфабрикати — вироби овально-плескатої форми з загостреним кінцем (котлети) або кругло-плескатої форми (биточки) товщиною 2 — 2,5 см.
4. Напівфабрикати панірувати в сухарях або просіяному борошні, після чого злегка обсмажити на сковороді, додавши трохи рослинної олії, упродовж 5-7 хвилин з обох боків до утворення рум’яної скоринки.
5. Підсмажені котлети викласти плескатою стороною на лист, змащений олією, та запекти в духовці при tº = 220 — 250ºС до готовності 13-15 хв.
Готові котлетки подавати з гарніром.
Характеристики готової страви
Зовнішній вигляд — вироби овально-плескатої форми з загостреним кінцем або кругло-плескатої форми, рівномірно запечені в духовій шафі, у місці проколу виділяється безбарвний сік.
Колір — світло-коричневий, на розрізі — білий.
Консистенція — м’яка, соковита.
Смак, запах — запеченої котлетної маси, в міру солоний, без сторонніх присмаків та запахів.
1 котлетка (60 г) містить
- білки – 11
- жири – 12
- вуглеводи – 10
- енергетична цінність – 190 ккал
Смачного!