шкільне харчування у Дніпрі

Не забуваємо про те, що страви з риби є обов’язковою складовою раціону дитячого харчування. Адже риба багата на білки, амінокислоти, йод, фтор, кальцій, омега-3, вітаміни.

Приготуйте вдома ковбаски рибні українські, представлені в меню шкіл м. Дніпра. Страва приємно здивує ваших рідних та урізноманітнить повсякденний раціон.

Що необхідно для приготування 10 порцій

  • Хек тихоокеанський* — 960 г

або Минтай* — 1050 г

або Путасу ** — 1010 г

  • Сало шпик – 200 г
  • Часник – 13 г
  • Яйця курячі столові для льєзону – 2 шт.
  • Сухарі панірувальні – 150 г
  • Сіль – 12 г
  • Олія рослинна – 70 г

*Риба хек, минтай — с/м, патрана без голови, без хвоста.

**Риба путасу — с/м, тушка без голови, з хвостом.

Як готувати

1. Рибу розморозити на повітрі або у холодній воді, (окрім філе) з додаванням кухонної солі 7-10 г на 1л води. Процес розморожування має тривати не більше ніж 3 години.

2. Після розморожування рибу почистити від луски, видалити плавці, залишки нутрощів, ретельно промити під проточною водою і розробити на філе з шкірою без кісток. Нарізати на шматки.

3. Філе риби разом із салом і часником подрібнити 2 рази на м’ясорубці. Додати сіль. Масу ретельно вибити.

4. З готової котлетної маси сформувати напівфабрикати у вигляді ковбасок, змочити у льєзоні, обкачати у сухарях і злегка обсмажити з обох боків на сковороді або противні з олією, нагрітою до 150-160ºС, упродовж 8-10 хвилин.

5. Ковбаски довести до готовності в духовій шафі при tº = 220-250ºС вподовж 10-15 хвилин.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — ковбаски — циліндричної форми, рівномірно запечені в духовій шафі, без тріщин.

Колір — скоринки — золотистий, м’якоті — білий.

Консистенція — однорідна, соковита, пишна.

Смак — запеченої рибної котлетної маси з присмаком часнику, в міру солоний.

Запах — запеченої рибної котлетної маси, з незначним ароматом часнику.

1 порція (50 г) ковбасок містить:

ХЕК

  • білки — 15
  • жири — 15,5
  • вуглеводи — 5,4
  • енергетична цінність – 223 ккал

МИНТАЙ

  • білки — 15
  • жири — 14,4
  • вуглеводи — 5,4
  • енергетична цінність – 211 ккал

ПУТАСУ

  • білки — 17
  • жири — 14,4
  • вуглеводи — 5,4
  • енергетична цінність – 220 ккал

Смачного!

Допоможіть покращити процес
організації харчування