Не забуваємо про те, що страви з риби є обов’язковою складовою раціону дитячого харчування. Адже риба багата на білки, амінокислоти, йод, фтор, кальцій, омега-3, вітаміни.
Приготуйте вдома ковбаски рибні українські, представлені в меню шкіл м. Дніпра. Страва приємно здивує ваших рідних та урізноманітнить повсякденний раціон.
Що необхідно для приготування 10 порцій
- Хек тихоокеанський* — 960 г
або Минтай* — 1050 г
або Путасу ** — 1010 г
- Сало шпик – 200 г
- Часник – 13 г
- Яйця курячі столові для льєзону – 2 шт.
- Сухарі панірувальні – 150 г
- Сіль – 12 г
- Олія рослинна – 70 г
*Риба хек, минтай — с/м, патрана без голови, без хвоста.
**Риба путасу — с/м, тушка без голови, з хвостом.
Як готувати
1. Рибу розморозити на повітрі або у холодній воді, (окрім філе) з додаванням кухонної солі 7-10 г на 1л води. Процес розморожування має тривати не більше ніж 3 години.
2. Після розморожування рибу почистити від луски, видалити плавці, залишки нутрощів, ретельно промити під проточною водою і розробити на філе з шкірою без кісток. Нарізати на шматки.
3. Філе риби разом із салом і часником подрібнити 2 рази на м’ясорубці. Додати сіль. Масу ретельно вибити.
4. З готової котлетної маси сформувати напівфабрикати у вигляді ковбасок, змочити у льєзоні, обкачати у сухарях і злегка обсмажити з обох боків на сковороді або противні з олією, нагрітою до 150-160ºС, упродовж 8-10 хвилин.
5. Ковбаски довести до готовності в духовій шафі при tº = 220-250ºС вподовж 10-15 хвилин.
Характеристики готової страви
Зовнішній вигляд — ковбаски — циліндричної форми, рівномірно запечені в духовій шафі, без тріщин.
Колір — скоринки — золотистий, м’якоті — білий.
Консистенція — однорідна, соковита, пишна.
Смак — запеченої рибної котлетної маси з присмаком часнику, в міру солоний.
Запах — запеченої рибної котлетної маси, з незначним ароматом часнику.
1 порція (50 г) ковбасок містить:
ХЕК
- білки — 15
- жири — 15,5
- вуглеводи — 5,4
- енергетична цінність – 223 ккал
МИНТАЙ
- білки — 15
- жири — 14,4
- вуглеводи — 5,4
- енергетична цінність – 211 ккал
ПУТАСУ
- білки — 17
- жири — 14,4
- вуглеводи — 5,4
- енергетична цінність – 220 ккал
Смачного!