Ліниві голубці – це корисний союз м’яса, рису, овочів. З доступних інгредієнтів можна приготувати страву з яскравим смаком та чудовим ароматом.

Ліниві голубці зі сметано-томатним соусом включені до меню на 2020 рік дитячих садочків міста Дніпра і є однією з улюблений страв діток. Приготуйте страву за поданим рецептом — побалуйте своїх рідних.

Для приготування 10 порцій голубців знадобиться:

  • Капуста білокачанна свіжа – 810 г
  • М’ясо куряче охолоджене – 400 г
  • Крупа рисова – 50 г
  • Цибуля ріпчаста – 50 г
  • Морква – 50 г
  • Олія рослинна – 30 г
  • Яйця курячі столові – 1 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.

Для соусу потрібно:

  • Борошно пшеничне в/г – 30 г
  • Сметана – 80 г
  • Томатна паста – 40 г
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода – 330 г

Почнімо готувати

1. М’ясо помити у холодній проточній воді, обсушити, пропустити через м’ясорубку. З качана капусти зняти верхнє забруднене листя, капусту ретельно промити під холодною проточною водою, дати воді стекти. У качана капусти вирізати кочерижку, покласти у підсолену гарячу воду та варити до напівготовності. Вийняти капусту з води, охолодити і дрібно нашаткувати (чим дрібніше, тим краще).

2. Підготовлену нарізану дрібними шматочками цибулю обсмажити на олії протягом 2-3 хвилин, додати підготовлену натерту на тертці моркву та пасерувати, періодично помішуючи, за температури 100ºС протягом 5-10 хвилин. Підготовлений рис припустити до напівготовності в підсоленій воді.

3. Змішати м’ясний фарш, припущений до напівготовності рис, пасеровану цибулю, моркву та відварену до напівготовності дрібно нашатковану капусту. Додати до яйця, сіль, ретельно перемішати та сформувати вироби овальної форми.

4. Напіфабрикати викласти на лист, змащений рослинною олією, обсмажити в духовій шафі за t= 220-250ºС до утворення рум’яної скоринки (10-15 хв.). Потім залити сметано-томатним соусом і запекти в духовій шафі за t= 220-250ºС до готовності (35-45 хвилин).

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — голубці овальної форми, запечені і просочені соусом.

Колір — поверхня — злегка рум’яна без підгорілостей; соусу-від світло-розового до помаранчевого.

Консистенція — капусти- м’яка, фаршу — в міру щільна, соковита; соусу — в’язка.

Смак, запах — тушкованої капусти та м’яса в соусі, в міру солоний, з присмаком рису.

1 порція голубців 110 г містить:

  • білки — 11
  • жири – 11
  • вуглеводи – 9
  • енергетична цінність — 176 ккал

Запрошуйте родину на обід!

Допоможіть покращити процес
організації харчування