Дитяче харчування має включати страви з кисломолочного сиру. Адже в них багато речовин, корисних для організму, що зростає: білки, кальцій, фосфор, натрій та інші.
Ліниві вареники, представлені у меню на 2020 рік дитячих садочків міста Дніпра. Діти ласують ними із задоволенням. Вареники мають приємний солодкуватий смак, чудовий вершково-сирний аромат і дуже ніжні.
Спробуйте самі і почастуйте рідних!
Для приготування 10 порцій вареників знадобиться:
- Сир кисломолочний 9% — 1 кг 130 г
- Борошно пшеничне в/г – 200 г
- Яйця курячі столові – 1 шт.
- Цукор-пісок – 50 г
- Масло вершкове – 30 г
- Сіль – 1 ч. л.
Щоб приготувати соус потрібно:
- Борошно пшеничне в/г – 10 г
- Вода – 110 г
- Сметана – 40 г
- Сіль – за смаком
Як готувати
1. Протріть сир через сито, додайте 2/3 просіяного борошна, підготовлені яйця, цукор, сіль і ретельно перемішайте до однорідної маси.
2. Отриману масу викладіть на стіл, посипаний рештою просіяного борошна, розкачайте у пласт завтовшки 1 см.
3. Наріжте розкатане тісто на ромбики завширшки 2-2,5 см. Підготовлені вареники закладіть у киплячу підсолену воду і варить за слабкого кипіння невеликими партіями до готовності (4-5 хв.).
Ліниві вареники відварюють безпосередньо перед подачею. Готові вареники поливають розтопленим і доведеним до кипіння (1-2 хв.) маслом вершковим.
Подають вареники теплими, із сметанним соусом.
Характеристика готової страви
Зовнішній вигляд — форма збережена, вареники змащені маслом вершковим та политі соусом.
Колір — від світло-кремового до кремового.
Консистенція — ніжна, однорідна, без частин непротертого сиру.
Смак — характерний вареному тісту з сиром кисломолочним, масла вершкового та соусу.
Запах — вареного тіста з ніжним ароматом сиру кисломолочного та соусу.
1 порція вареників (150 г) містить
- білки — 16
- жири – 10
- вуглеводи – 16
- енергетична цінність – 218 ккал
Смачного!