Дитяче харчування має включати страви з кисломолочного сиру. Адже в них багато речовин, корисних для організму, що зростає: білки, кальцій, фосфор, натрій та інші.

Ліниві вареники, представлені у меню на 2020 рік дитячих садочків міста Дніпра. Діти ласують ними із задоволенням. Вареники мають приємний солодкуватий смак, чудовий вершково-сирний аромат і дуже ніжні.

Спробуйте самі і почастуйте рідних!

Для приготування 10 порцій вареників знадобиться:

  • Сир кисломолочний 9% — 1 кг 130 г
  • Борошно пшеничне в/г – 200 г
  • Яйця курячі столові – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 50 г
  • Масло вершкове – 30 г
  • Сіль – 1 ч. л.

Щоб приготувати соус потрібно:

  • Борошно пшеничне в/г – 10 г
  • Вода – 110 г
  • Сметана – 40 г
  • Сіль – за смаком

Як готувати

1. Протріть сир через сито, додайте 2/3 просіяного борошна, підготовлені яйця, цукор, сіль і ретельно перемішайте до однорідної маси.

2. Отриману масу викладіть на стіл, посипаний рештою просіяного борошна, розкачайте у пласт завтовшки 1 см.

3. Наріжте розкатане тісто на ромбики завширшки 2-2,5 см. Підготовлені вареники закладіть у киплячу підсолену воду і варить за слабкого кипіння невеликими партіями до готовності (4-5 хв.).

Ліниві вареники відварюють безпосередньо перед подачею. Готові вареники поливають розтопленим і доведеним до кипіння (1-2 хв.) маслом вершковим.

Подають вареники теплими, із сметанним соусом.

Характеристика готової страви

Зовнішній вигляд — форма збережена, вареники змащені маслом вершковим та политі соусом.

Колір — від світло-кремового до кремового.

Консистенція —  ніжна, однорідна, без частин непротертого сиру.

Смак — характерний вареному тісту з сиром кисломолочним, масла вершкового та соусу.

Запах — вареного тіста з ніжним ароматом сиру кисломолочного та соусу.

1 порція вареників (150 г) містить

  • білки — 16
  • жири – 10
  • вуглеводи – 16
  • енергетична цінність – 218 ккал

Смачного!

Допоможіть покращити процес
організації харчування