Погодьтесь, страви з печінки – не є найулюбленішими для більшості дітлахів. Але цей субпродукт з високим вмістом корисних і поживних речовин є важливою складовою дитячого харчування. Печінка – це відмінне джерело білка, заліза. В ній містяться вітаміни А, Е, вітаміни групи В, а ще магній, цинк, кальцій, фосфор, а також рідкісна речовина гепарин.
Приготувати печінку можна смачно! Спробуйте оладки, тушковані в молоці, за рецептом з меню на 2021 рік для дитячих садочків міста Дніпра. Вони такі ніжні та ароматні, що мають всі шанси сподобатись вашим рідним.
Для приготування 10 порцій оладок знадобиться:
- Печінка яловича морожена – 860 г
або свиняча морожена – 810 г
- Борошно пшеничне в/г – 30 г
- Яйця курячі столові – 1 шт.
- Молоко – 210 г
- Олія рослинна – 30 г
- Сіль – 1 ч. л.
Як готувати
1. Печінку розморозити на повітрі або у холодній воді, промити в холодній проточній воді, зняти плівку, вирізати внутрішні кровоносні судини та жовчні протоки.
2. Підготовлену печінку нарізати на шматки, пропустити через м`ясорубку, додати просіяне борошно, підготовлені жовтки яєць, сіль та добре вимішати.
3. Білки яєць збити до утворення густої піни, ввести в масу, злегка перемішуючи. Потім викласти столовою ложкою (порційно) на сковороду з олією, нагрітою до t=150-160°С, та злегка обсмажити упродовж 5-7 хв. з обох боків до утворення рум`яної скоринки.
4. Обсмажені оладки скласти у посудину, залити гарячим молоком і тушкувати під кришкою за слабкого кипіння до готовності (15-20 хв.).
Подавати оладки з гарніром.
Характеристики готової страви
Зовнішній вигляд — форма — овальна, оладки тушковані в молоці.
Колір — світло-коричневий.
Консистенція — м`яка, соковита.
Смак — тушкованої печінки з присмаком молока, в міру солоний.
Запах — тушкованої печінки з ароматом молока, без сторонніх запахів.
1 порція оладок (60 г) містить:
- білки — 15
- жири — 6,5
- вуглеводи -3
- енергетична цінність — 130 ккал
Смачного!