М’якенькі, рум’яні оладки із запашним повидлом – це смак дитинства. Ласуєш ними доки теплі і, здається, не зможеш зупинитися. В кожної господині свій «фірмовий» рецепт оладок.
Спробуйте приготувати цю страву за рецептом з меню на 2021 рік для дитячих садочків міста Дніпра. Саме такими дітки смакують на полуденок. Скуштуйте і ви!
Що потрібно для приготування 10 порцій оладок:
- Борошно пшеничне в/г – 500 г
- Молоко – 500 г
- Дріжджі пресовані – 11,5 г
- Цукор-пісок – 60 г
- Олія рослинна – 60 г
- Сіль – 10 г
- Повидло – за смаком
Як готувати
1. Пресовані дріжджі розвести у невеликій кількості теплого молока 35-40°С у співвідношенні 3:1, процідити, залишити на 1 годину.
2. Суміш процідити, з’єднати з рештою молока, цукром, сіллю та додати просіяне борошно, перемішати до утворення однорідної маси. Тісто залишити в теплому місці (25-35° С) на 1,5-2 години.
3. Як пройде час можна пекти оладки. Викладати тісто ложкою на сковороду з олією, нагрітою до 150-160°С. Оладки злегка обсмажити впродовж 5-7 хвилин з обох боків. Готові оладки викласти на лист та довести в духовій шафі за t°= 195-200°С до готовності 10-15 хв.
Характеристики готової страви
Зовнішній вигляд — оладки круглі або овальні, добре пропечені, политі повидлом.
Колір поверхні — від золотисто-жовтого до світло-коричневого, в розрізі – кремовий.
Консистенція — велико пориста, м’яка, еластична, при натисканні утворюється заглиблення, яке відразу вирівнюється.
Смак, запах — злегка смаженого та притушкованого дріжджового тіста, злегка солодкий.
1 порція оладок (120 г) містить
- білки — 8
- жири — 10
- вуглеводи — 60
- енергетична цінність – 361 ккал
Смакуйте не поспішаючи!