Соковите куряче м’ясо, запашні овочі, м’якенька картопелька – складові апетитної корисної страви, яка смакує дітям різного віку. Печеня по-домашньому стане до смаку вашій родині.
Приготуйте до обіду та ласуйте всі разом!
Для приготування 10 порцій печені знадобиться:
- Філе куряче охолоджене – 580 г
- Картопля – 1 кг 150 г
- Цибуля ріпчаста – 100 г
- Морква – 160 г
- Масло вершкове (на гарнір) – 20 г
- Олія рослинна (на всю страву) – 10-15 г
- Вода – 350 г
- Сіль – 11 г
- Лавровий лист – 1 шт.
Як готувати?
1. Підготовлене м’ясо помити, підсушити, порізати шматочками, злегка обсмажити на сковороді з олією, нагрітою до 150-160º С, упродовж 5-10 хв. Додати сіль, залити гарячою водою і тушкувати під кришкою 10-15 хв, за t=100ºС до напівготовності.
2. Ріпчасту цибулю нарізати невеличким кубиком та злегка обсмажити на рослинній олії 2-3 хвилини. Додати підготовлену нарізану шматочками або натерту на тертці моркву та пасерувати з додаванням вершкового масла, періодично помішуючи, за t=100ºС протягом 5-10 хв.
3. Підготовлену картоплю нарізати кубиками, викласти у каструлю, додати обсмажені шматочки м’яса, пасеровані овочі. Продукти викласти шарами так, щоб знизу і зверху були овочі, залити гарячою водою й тушкувати за t=100ºС до готовності 20 хв.
4. За 5-10 хв. до завершення приготування страву посолити, додати лавровий лист.
Характеристики готової страви
Зовнішній вигляд — нарізка м’яса шматочками — злегка обсмажене, цибуля і морква — шматочками — обсмажені, картопля — кубиками, і все разом зтушковано.
Колір — м’яса-коричневий або білий, соусу — світло-коричневий; картоплі- жовтуватий з помаранчовим відтінком.
Консистенція — м’яса — м’яка, ніжна, страви — соковита.
Смак, запах — характерний для тушкованого м’яса з овочами, в міру солоний.
1 порція печені по-домашньому вагою 140 г містить:
- білки – 33
- жири — 5,4
- вуглеводи – 23
- енергетична цінність — 274 ккал
Смачного!