Соковите куряче м’ясо, запашні овочі, м’якенька картопелька – складові апетитної корисної страви, яка смакує дітям різного віку. Печеня по-домашньому стане до смаку вашій родині.

Приготуйте до обіду та ласуйте всі разом!

Для приготування 10 порцій печені знадобиться:

  • Філе куряче охолоджене – 580 г
  • Картопля – 1 кг 150 г
  • Цибуля ріпчаста – 100 г
  • Морква – 160 г
  • Масло вершкове (на гарнір) – 20 г
  • Олія рослинна (на всю страву) – 10-15 г
  • Вода – 350 г
  • Сіль – 11 г
  • Лавровий лист – 1 шт.

Як готувати?

1. Підготовлене м’ясо помити, підсушити, порізати шматочками, злегка обсмажити на сковороді з олією, нагрітою до 150-160º С, упродовж 5-10 хв. Додати сіль, залити гарячою водою і тушкувати під кришкою 10-15 хв, за t=100ºС до напівготовності.

2. Ріпчасту цибулю нарізати невеличким кубиком та злегка обсмажити на рослинній олії 2-3 хвилини. Додати підготовлену нарізану шматочками або натерту на тертці моркву та пасерувати з додаванням вершкового масла, періодично помішуючи, за t=100ºС протягом 5-10 хв.

3. Підготовлену картоплю нарізати кубиками, викласти у каструлю, додати обсмажені шматочки м’яса, пасеровані овочі. Продукти викласти шарами так, щоб знизу і зверху були овочі, залити гарячою водою й тушкувати за t=100ºС до готовності 20 хв.

4. За 5-10 хв. до завершення приготування страву посолити, додати лавровий лист.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — нарізка м’яса шматочками — злегка обсмажене, цибуля і морква — шматочками — обсмажені, картопля — кубиками, і все разом зтушковано.

Колір — м’яса-коричневий або білий, соусу — світло-коричневий; картоплі- жовтуватий з помаранчовим відтінком.

Консистенція — м’яса — м’яка, ніжна, страви — соковита.

Смак, запах — характерний для тушкованого м’яса з овочами, в міру солоний.

1 порція печені по-домашньому вагою 140 г містить:

  • білки – 33
  • жири — 5,4
  • вуглеводи – 23
  • енергетична цінність — 274 ккал

Смачного!

Допоможіть покращити процес
організації харчування