Ситний, ароматний плов з курячим філе для ваших рідних. Робиться набагато швидше, ніж з будь-яким іншим м’ясом. При цьому куряче філе виходить ніжним і соковитим, а рис залишається розсипчастим. Плов неодмінно стане до смаку дітям і дорослим.
Для приготування 10 порцій плову знадобиться:
- Філе куряче охолоджене – 580 г
- Крупа рисова – 310 г
- Олія рослинна – 60 г
- Цибуля ріпчаста – 70 г
- Морква – 90 г
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – 15 г
Як готувати
1. Філе промити у холодній проточній воді, обсушити, зачистити, нарізати на порційні шматочки, злегка обсмажити на сковороді з олією, нагрітою до t º=150 — 160ºС, упродовж 5-7 хвилин.
2. Викласти м’ясо в посуд, додати злегка пасеровану дрібно нарізану цибулю та дрібно нарізану, або натерту на тертці моркву, залити гарячою водою і дати закипіти (зауважте, рідину слід наливати з розрахунку норми води для приготування розсипчастої рисової каші, враховуючи те, що в крупі залишається волога після її промивання).
3. Додати сіль, викласти промиту рисову крупу, варити до загустіння.
4. Після того, як рис вбере всю рідину, посуд з пловом залишити для набухання на 25-40 хвилин (при помірному нагріві) або довести до готовності у духовій шафі впродовж 40 — 50 хвилин.
5. За 5-10 хвилин до готовності додати лавровий лист.
Характеристики готової страви
Зовнішній вигляд — м’ясо нарізане акуратними шматочками — злегка обсмажене; овочі нарізані кубиками — злегка обсмажені. Все разом добре протушковане.
Колір — м’яса-білий, соусу — коричневий; рису- жовтуватий з помаранчевим відтінком.
Консистенція — м’яса — м’яка, ніжна; рис — не переварений, розсипчастий.
Смак, запах — характерний для тушкованого м’яса з рисом та овочами, помірно солоний.
1 порція плову (130 г) містить:
- білки – 32
- жири — 8,5
- вуглеводи – 25
- енергетична цінність — 305 ккал
Смачного!