Контракт Продрезерв 5

Ситний, ароматний плов з курячим філе для ваших рідних. Робиться набагато швидше, ніж з будь-яким іншим м’ясом. При цьому куряче філе виходить ніжним і соковитим, а рис залишається розсипчастим. Плов неодмінно стане до смаку дітям і дорослим.

Для приготування 10 порцій плову знадобиться:

  • Філе куряче охолоджене – 580 г
  • Крупа рисова – 310 г
  • Олія рослинна – 60 г
  • Цибуля ріпчаста – 70 г
  • Морква – 90 г
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – 15 г

Як готувати

1. Філе промити у холодній проточній воді, обсушити, зачистити, нарізати на порційні шматочки, злегка обсмажити на сковороді з олією, нагрітою до t º=150 — 160ºС, упродовж 5-7 хвилин.

2. Викласти м’ясо в посуд, додати злегка пасеровану дрібно нарізану цибулю та дрібно нарізану, або натерту на тертці моркву, залити гарячою водою і дати закипіти (зауважте, рідину слід наливати з розрахунку норми води для приготування розсипчастої рисової каші, враховуючи те, що в крупі залишається волога після її промивання).

3. Додати сіль, викласти промиту рисову крупу, варити до загустіння.

4. Після того, як рис вбере всю рідину, посуд з пловом залишити для набухання на 25-40 хвилин (при помірному нагріві) або довести до готовності у духовій шафі впродовж 40 — 50 хвилин.

5. За 5-10 хвилин до готовності додати лавровий лист.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — м’ясо нарізане акуратними шматочками — злегка обсмажене; овочі нарізані кубиками — злегка обсмажені. Все разом добре протушковане.

Колір — м’яса-білий, соусу — коричневий; рису- жовтуватий з помаранчевим відтінком.

Консистенція — м’яса — м’яка, ніжна; рис — не переварений, розсипчастий.

Смак, запах — характерний для тушкованого м’яса з рисом та овочами, помірно солоний.

1 порція плову (130 г) містить:

  • білки – 32
  • жири — 8,5
  • вуглеводи – 25
  • енергетична цінність — 305 ккал

Смачного!

Допоможіть покращити процес
організації харчування