Кисломолочний сир багатий на білок, кальцій, магній, калій, фосфор, цинк. Морква – джерело клітковини, мінеральних солей, цукру, біотину, нікотинової кислоти. В ній також багато вітамінів групи В, С, Е, К, РР і, звичайно ж, бета-каротину – вітаміну А, який найкраще засвоюється організмом саме з моркви, після термічної обробки.
Не дивно, що з цих корисних продуктів виходить смакота — сирно-морквяний пудинг. Саме таким ласують дітки на полуденок у дитячих садочках міста Дніпра. Скуштуйте і ви!
Що знадобиться для приготування 10 порцій пудингу?
- Сир кисломолочний 9 % — 560 г
- Крупа манна – 65 г
- Цукор-пісок – 70 г
- Яйця курячі – 1 шт.
- Молоко – 160 г
- Морква – 21 г
- Масло вершкове – 30 г
- Цукор ванільний – 1 г
- Сметана – 30 г
- Сіль харчова – 0,5 ч. л.
Як готувати?
1. Підготовлену моркву пошинкувати і потушкувати з молоком і вершковим маслом у закритій посудині при tº=100ºС до готовності (20 хв).
2. Сир протерти через сито, додати тушковану моркву, підготовлені жовтки, цукор, ванільний цукор, попередньо замочену манну крупу, сіль.
3. Масу добре вимiшати, додати збиті білки, обережно перемішати і викласти на змащений вершковим маслом лист, шаром завтовшки 2,5-3 см. Поверхню маси розрівняти, змастити сметаною.
4. Запікати пудинг в духовій шафі за tº=220-250ºC до готовності (20-25 хв).
Перед подачею пудинг трохи охолодити, потім нарізати на шматки квадратної або прямокутної форми і подати зі сметанним соусом.
Характеристики готової страви
Зовнішній вигляд — шматки квадратної або прямокутної форми, поверхня рівномірно злегка зарум’янена, без трiщин.
Колір — скоринки золотисто-жовтий, на розрiзi — білий з жовтим вкрапленням.
Консистенція — ніжна, без частин не протертого сиру, сир поєднаний з морквою.
Смак — характерний запеченій сирній масі, з присмаком моркви, солодкуватий.
Запах — запеченого сиру з морквою.
1 порція (90 г) містить:
- білки — 12
- жири – 9
- вуглеводи — 16
- енергетична цінність — 188 ккал
Смакуйте на здоров’я!