Горох – одне з найбагатших джерел вітамінів і мінералів. В його складі є практично всі елементи таблиці Менделєєва, що безперечно говорить про колосальну користь продукту. Наприклад тіамін, який позитивно впливає на роботу мозку, лізин, який є дуже потужним природним противірусним засобом. До речі, білка в гороху практично стільки ж, скільки і в яловичині.

Приготуйте пюре з гороху за рецептом з меню на 2020 рік для дитячих садочків м. Дніпра. Це проста але смачна страва, яка принесе немало користі.

Що знадобиться для приготування 10 порцій пюре:

  • Горох – 760 г
  • Сіль – 10 г
  • Масло вершкове – 100 г

Як готувати

1. Горох ретельно перебрати і промити холодною проточною водою. Замочити в холодній воді на 5-8 годин, потім воду злити. Для замочування на одну частину сухого зерна беруть дві частини води, температура якої не перевищує 15º C.

2. Перед варкою горох залити холодною водою (2,5 л води на 1 кг бобових) і варити без солі в закритій посуді при слабкому але безперервному кипінні 1-1,5 години.

3. Під час варки не слід додавати холодну воду. Після того, як горох стане м’яким варку треба припинити, відвар злити, горох протерти, додати сіль і кип’ячене вершкове масло.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — пюре акуратно викладено на тарілці, на поверхні нанесений візерунок.

Колір – золотисто-жовтий або світло-зелений.

Консистенція — однорідна, ніжна, пишна.

Смак, запах – відвареного гороху, в міру солоний, ніжний, з присмаком вершкового масла.

1 порція пюре з гороху (90 г) містить:

  • білки — 9
  • жири – 5
  • вуглеводи – 27
  • енергетична цінність – 190 ккал

Смакуйте всією родиною!

Допоможіть покращити процес
організації харчування