Рибні кнелі, припущені з вершковим маслом – звучить вже смачно! Ця страва змінить ваше уявлення про те, що діти не занадто полюбляють рибу.

Приготуйте кнелі за рецептом із двотижневого меню для вихованців I категорії групи подовженого дня шкіл м. Дніпра. Урізноманітнить раціон вашої родини. Кнелі смакуватимуть з будь-яким вашим улюбленим гарніром.

Для приготування 10 порцій знадобиться

  • Хек тихоокеанський* — 770 г

або Минтай* — 840 г

або Путасу ** — 810 г

  • Хліб пшеничний – 100 г
  • Молоко – 250 г
  • Яйця курячі столові – 1-2 шт.
  • Сіль – 10 г (0,5 ч.л.)
  • Масло вершкове – 27 г

*Риба хек, минтай — с/м, патрана без голови, без хвоста.

**Риба путасу — с/м, тушка без голови, з хвостом

Технологія приготування страви

1. Рибу розморозити на повітрі або у холодній воді (окрім філе) з додаванням кухонної солі 7-10 г на 1л води. Процес розморожування має тривати не більше ніж 3 години.

2. Після розморожування рибу почистити від луски, видалити плавці, залишки нутрощів, ретельно промити під проточною водою і розібрати на філе зі шкірою без реберних кісток, нарізати на шматки.

3. Філе риби двічі пропустити через м’ясорубку разом із заздалегідь замоченим в молоці черствим пшеничним хлібом. В котлетну масу додати жовток, добре перемішати та протерти, ввести холодні білки та збити, повільно добавляючи холодне молоко. По закінченню збивання масу посолити.

4. З отриманої маси сформувати невеликі кнелі у вигляді галушок, покласти їх на змащене олією деко, залити на третину гарячою водою і припускати під закритою кришкою за t=100ºС до готовності. (5-7 хвилин).

Кнелі подають з гарніром. Перед подачею їх можна полити кип’яченим (1-2 хв.) вершковим маслом.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — кнелі у вигляді галушок, поверхня гладенька, политі маслом вершковим.

Колір — поверхні — сірий, на розрізі — світло-сірий.

Консистенція — однорідна, соковита, пишна, ніжна.

Смак, запах —  припущеної рибної котлетної маси, в міру солоний, без присмаку хліба.

1 порція (50 г) кнелей містить:

ХЕК

  • білки-13,6
  • жири-7
  • вуглеводи-3,4
  • енергетична цінність — 132 ккал

МИНТАЙ

  • білки-13
  • жири – 6
  • вуглеводи-3,40
  • енергетична цінність – 121 ккал

ПУТАСУ

  • білки – 15
  • жири — 6
  • вуглеводи — 3,4
  • енергетична цінність — 129 ккал

Смачного!

Допоможіть покращити процес
організації харчування