Рибні кнелі, припущені з вершковим маслом – звучить вже смачно! Ця страва змінить ваше уявлення про те, що діти не занадто полюбляють рибу.
Приготуйте кнелі за рецептом із двотижневого меню для вихованців I категорії групи подовженого дня шкіл м. Дніпра. Урізноманітнить раціон вашої родини. Кнелі смакуватимуть з будь-яким вашим улюбленим гарніром.
Для приготування 10 порцій знадобиться
- Хек тихоокеанський* — 770 г
або Минтай* — 840 г
або Путасу ** — 810 г
- Хліб пшеничний – 100 г
- Молоко – 250 г
- Яйця курячі столові – 1-2 шт.
- Сіль – 10 г (0,5 ч.л.)
- Масло вершкове – 27 г
*Риба хек, минтай — с/м, патрана без голови, без хвоста.
**Риба путасу — с/м, тушка без голови, з хвостом
Технологія приготування страви
1. Рибу розморозити на повітрі або у холодній воді (окрім філе) з додаванням кухонної солі 7-10 г на 1л води. Процес розморожування має тривати не більше ніж 3 години.
2. Після розморожування рибу почистити від луски, видалити плавці, залишки нутрощів, ретельно промити під проточною водою і розібрати на філе зі шкірою без реберних кісток, нарізати на шматки.
3. Філе риби двічі пропустити через м’ясорубку разом із заздалегідь замоченим в молоці черствим пшеничним хлібом. В котлетну масу додати жовток, добре перемішати та протерти, ввести холодні білки та збити, повільно добавляючи холодне молоко. По закінченню збивання масу посолити.
4. З отриманої маси сформувати невеликі кнелі у вигляді галушок, покласти їх на змащене олією деко, залити на третину гарячою водою і припускати під закритою кришкою за t=100ºС до готовності. (5-7 хвилин).
Кнелі подають з гарніром. Перед подачею їх можна полити кип’яченим (1-2 хв.) вершковим маслом.
Характеристики готової страви
Зовнішній вигляд — кнелі у вигляді галушок, поверхня гладенька, политі маслом вершковим.
Колір — поверхні — сірий, на розрізі — світло-сірий.
Консистенція — однорідна, соковита, пишна, ніжна.
Смак, запах — припущеної рибної котлетної маси, в міру солоний, без присмаку хліба.
1 порція (50 г) кнелей містить:
ХЕК
- білки-13,6
- жири-7
- вуглеводи-3,4
- енергетична цінність — 132 ккал
МИНТАЙ
- білки-13
- жири – 6
- вуглеводи-3,40
- енергетична цінність – 121 ккал
ПУТАСУ
- білки – 15
- жири — 6
- вуглеводи — 3,4
- енергетична цінність — 129 ккал
Смачного!