Перлова крупа, що входить до його складу відома своїми корисними властивостями, зокрема значною місткістю незамінної амінокислоти лізину, мікроелементів та вітамінів.

Діти полюбляють розсольник за багатий смак та аромат завдяки вправному поєднанню овочів, крупи, вершкового масла, сметани, спецій.

Приготуйте розсольник для своєї родини за рецептом, яким користуються наші кухарі у дитячих садках Дніпра.

Для приготування 10 порцій розсольнику (по 200 мл) знадобиться:

  • Картопля – 800 г;
  • Морква – 130 г;
  • Огірки солоні – 130 г;
  • Цибуля ріпчаста – 50 г;
  • Крупа перлова – 40 г;
  • Масло вершкове – 40 г;
  • Сметана – 40 г;
  • Сіль харчова – 10 г;
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Вода питна – 1 л. 400 мл.

Як готувати

1. Підготовану та дрібно нарізану ріпчасту цибулю злегка обсмажити на вершковому маслі 2-3 хв. Потім додати підготовлену та нарізану або натерту на тертці моркву. Пасерувати овочі періодично помішуючи, за t = 100°С 5-10хв.

2. Підготовані та нарізані кубиками солоні огірки припустити у невеликій кількості води за t = 100°С упродовж 15 хв.

3. У киплячу воду закласти підготовлену перлову крупу та підготовлену нарізану картоплю, довести до кипіння (1-2 хв.). Після цього додати пасеровані овочі, а через 5-10 хв. — припущені солоні огірки.

4. Варити розсольник за слабкого кипіння до готовності (30-35 хв.).

5. За 5-10 хв. до завершення приготування додати сіль та лавровий лист. Наприкінці приготування страви додати сметану і довести до кипіння (1-2 хв.).

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — форма нарізки овочів відповідає технології; на поверхні — сметана.

Колір — з кремовим відтінком, жир на поверхні — жовтий.

Консистенція — крупи та овочів м’яка; огірків — злегка хрустка, не переварена.

Смак — в міру солоний, з помірною кислотністю, з присмаком овочів та сметани.

Запах — приємний, характерний для варених овочів та солоних огірків.

1 порція розсольнику (200 мл) містить:

  • білки — 2,5
  • жири — 4,3
  • вуглеводи — 19,3
  • енергетична цінність – 126 ккал

Смачного обіду!

Допоможіть покращити процес
організації харчування