Вітамінний салат з капусти – проста, доступна і разом з тим поживна та корисна страва. Є джерелом вітамінів, фітонцидів, мікроелементів, клітковини. Включить салат до свого щоденного раціону харчування, щоб краще почуватися та виглядати. Соковитий та хрумкий салат з пікантною кислувато-солодкою заправкою смакуватиме дітям і дорослим.
Для приготування 10 порцій салату знадобиться:
- Капуста білокачанна свіжа – 900 г;
- Морква – 130 г;
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л.;
- Вода – 100 г;
- Цукор-пісок – 50 г;
- Олія рослинна – 50 г;
- Сіль – 1 ч. л.
Як готувати
1. З качана капусти зняти верхнє забруднене листя, ретельно промити під холодною проточною водою, дати воді стекти, обдати окропом, розрізати на дві або чотири частини, вирізати качан і дрібно нашаткувати тонкою соломкою або подрібнити на овочерізці, або натерти на тертці.
2. Моркву ретельно промити зі щіткою під холодною проточною водою, обчистити, ополоснути, обдати окропом. Підготовлену моркву нарізати тонкою соломкою або подрібнити зручним способом.
3. До капусти додати подрібнену моркву.
4. Заправити салат безпосередньо перед подачею: додати лимонну кислоту, розчинену в охолодженій кип’яченій воді, цукор, рослинну олію і ретельно але обережно перемішати до рівномірного з’єднання компонентів.
Характеристики готової страви
Зовнішній вигляд — нарізка овочів рівномірна. Салат, заправлений рослинною олією, лимонною кислотою, цукром і акуратно викладений на тарілці.
Колір — білий із злегка зеленуватим відтінком та з вкрапленням моркви помаранчевого кольору.
Консистенція — хрустка, не жорстка, соковита.
Смак — приємно кислуватий, зі злегка відчутною солодкістю, в міру солоний, без гіркоти.
Запах — свіжої білокачанної капусти в суміші з заправкою.
Одна порція салату з білокачанної капусти, вагою 30 г, містить:
- білки — 0,5
- жири — 1,5
- вуглеводи – 3,7
- енергетична цінність — 31 ккал
Хрумтіть на здоров’я!