В двотижневому меню для шкіл та дитячих садочків салати є обов’язковою складовою. Адже вони забезпечують дітей вітамінами, корисними жирами, клітковиною.

Пропонуємо вам приготувати вдома легкий яскравий салат, який прикрасить обідній стіл та сподобається вашим рідним.

Що потрібно для приготування 10 порцій салату

  • Буряки – 770 г
  • Яблука свіжі – 400 г
  • Олія рослинна – 50 г

Як готувати

1. Буряки ретельно промийте під холодною проточною водою, видаліть корінці та рештки бадилля.

2. Запечіть в духовій шафі або відваріть: закладіть в киплячу воду, варіть без солі за t 100ºС 1,5 години.

3. Відварені буряки вийміть з відвару, охолодіть, обчистіть та подрібніть зручним способом: на овочерізці, наріжте кубиком або натріть на крупній тертці.

4. Яблука ретельно вимийте проточною водою, обдайте крутим окропом в друшляку, обсушіть, видаліть насіннєві гнізда та наріжте тоненькими шматочками або натріть на тертці.

5. Буряки змішайте з подрібненими яблуками, змастить рослинною олією та обережно перемішайте безпосередньо перед подачею.

Подавайте салат одразу!

Характеристики готової страви

Зовнішній  вигляд — яблука та буряки подрібнені рівномірно. Салат заправлений олією рослинною.

Колір – натуральний, характерний яблукам та бурякам

Консистенція — яблук – хрустка, буряків – м’яка.

Смак — приємно кисло-солодкуватий, з присмаком буряків та яблук, без сторонніх присмаків

Запах – характерний яблукам, бурякам, олії рослинної, без сторонніх запахів.

1 порція (100 г) салату містить:

  • білки — 1,3
  • жири — 5,2
  • вуглеводи — 15
  • енергетична цінність -111 ккал

Це соковита, смачна, корисна страва. Смакуйте із задоволенням.

Допоможіть покращити процес
організації харчування