Запіканка з кисломолочного сиру є повноцінним сніданком – легким, поживним, багатим на білки, які так необхідні організму, що зростає, а також може подаватися до полуденку.

Що потрібно для приготування 10 порцій запіканки

  • Сир кисломолочний напівжирний – 900 г
  • Крупа манна – 90 г
  • Яйця курячі – 3-4 шт
  • Масло вершкове – 25 г
  • Цукор-пісок – 70 г
  • Молоко – 230 г
  • Сіль харчова – 1 дрібка

Як готувати

1. Протріть кисломолочний сир через сито, змішайте із манною крупою, підготовленими яйцями, молоком, цукром та сіллю.

2. Викладіть підготовлену масу на лист, змащений вершковим маслом, шаром завтовшки 2,5-3 см. Розрівняйте поверхню, збризніть розтопленим вершковим маслом та запікайте у духовій шафі за температури 220-250°С до готовності (15-20 хв.).

Перед подачею дозвольте запіканці трохи охолонути. Наріжте безпосередньо на противні на порційні квадрати або прямокутники.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — порційні шматочки квадратної або прямокутної форми, поверхня рiвномiрно злегка зарум’янена, без трiщин.

Колір — скоринки — золотисто-жовтий; на розрiзi — свiтло-кремовий або жовтуватий.

Консистенція —  ніжна, без частин непротертого сиру.

Смак — характерний запеченій сирній масі, солодкуватий з кислинкою.

Запах — запеченого кисломолочного сиру.

1 порція (100 г) запіканки містить:

  • білки — 16
  • жири — 10
  • вуглеводи — 13
  • енергетична цінність — 199 ккал

Смакуйте із задоволенням всією родиною!

Допоможіть покращити процес
організації харчування