Різноманітні супи – є обов’язковою складовою збалансованого дитячого раціону харчування. Гороховий суп – один з найулюбленіших в малечі. Адже він такий запашний, апетитно-золотистий і чудово смакує з хрумкими грінками!

Спробуйте приготувати і ви суп гороховий з грінками за рецептом з меню для дитячих садочків м. Дніпра.

Що знадобиться для приготування 10 порцій супу

  • Горох – 200 г
  • Картопля – 670 г
  • Цибуля ріпчаста – 140 г
  • Морква – 150 г
  • Масло вершкове – 30 г
  • Олія рослинна – 30 г
  • Вода – 2 л, 100 мл
  • Хліб пшеничний – 200 г
  • Сіль – 1 ч. л. с гіркою
  • Лавровий лист – 1 шт.

Як готувати

1. Підготовлену натерту на тертці моркву та дрібно нарізану ріпчасту цибулю пасерувати на олії та вершковому маслі за t =100°С протягом 5-10 хв. Горох замочити у воді протягом 3-4 годин, процідити, додати воду і варити до розм’якшення.

2. Зварений горох протерти через сито. Окремо відварити підготовлену нарізану кубиками картоплю за t = 100°С (10 хв.). Потім додати протертий горох, пасеровані овочі і варити при слабкому кипінні до готовності (15-20 хв.).

3. За 5 хв. до завершення приготування додати сіль і лавровий лист.

Як приготувати грінки

Пшеничний хліб нарізати на невеличкі кубики, підсушити у духовій шафі, охолодити.

Грінки додають у кожну порцію супу під час його видачі або викладають окремо на тарілку.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — овочі нарізані відповідно з технологією приготування, овочі не переварені, горох — розварений. Грінки нарізані кубиками і підсушені до золотистого кольору.

Колір — світло-жовтий (гірчичний), жир на поверхні — золотисто — помаранчевий.

Консистенція — картопля і овочі-м’які; горох лущений — пюреподібний, грінки — хрусткі.

Смак — помірно солоний, з присмаком гороху та пасерованих овочів.

Запах — приємний, характерний для пасерованих овочів та гороху.

1 порція (200 г) супу і 12 г грінок містить:

  • білки — 6
  • жири — 5
  • вуглеводи – 30
  • енергетична цінність – 188 ккал

Смачного!

Допоможіть покращити процес
організації харчування