Різноманітні супи – є обов’язковою складовою збалансованого дитячого раціону харчування. Гороховий суп – один з найулюбленіших в малечі. Адже він такий запашний, апетитно-золотистий і чудово смакує з хрумкими грінками!
Спробуйте приготувати і ви суп гороховий з грінками за рецептом з меню для дитячих садочків м. Дніпра.
Що знадобиться для приготування 10 порцій супу
- Горох – 200 г
- Картопля – 670 г
- Цибуля ріпчаста – 140 г
- Морква – 150 г
- Масло вершкове – 30 г
- Олія рослинна – 30 г
- Вода – 2 л, 100 мл
- Хліб пшеничний – 200 г
- Сіль – 1 ч. л. с гіркою
- Лавровий лист – 1 шт.
Як готувати
1. Підготовлену натерту на тертці моркву та дрібно нарізану ріпчасту цибулю пасерувати на олії та вершковому маслі за t =100°С протягом 5-10 хв. Горох замочити у воді протягом 3-4 годин, процідити, додати воду і варити до розм’якшення.
2. Зварений горох протерти через сито. Окремо відварити підготовлену нарізану кубиками картоплю за t = 100°С (10 хв.). Потім додати протертий горох, пасеровані овочі і варити при слабкому кипінні до готовності (15-20 хв.).
3. За 5 хв. до завершення приготування додати сіль і лавровий лист.
Як приготувати грінки
Пшеничний хліб нарізати на невеличкі кубики, підсушити у духовій шафі, охолодити.
Грінки додають у кожну порцію супу під час його видачі або викладають окремо на тарілку.
Характеристики готової страви
Зовнішній вигляд — овочі нарізані відповідно з технологією приготування, овочі не переварені, горох — розварений. Грінки нарізані кубиками і підсушені до золотистого кольору.
Колір — світло-жовтий (гірчичний), жир на поверхні — золотисто — помаранчевий.
Консистенція — картопля і овочі-м’які; горох лущений — пюреподібний, грінки — хрусткі.
Смак — помірно солоний, з присмаком гороху та пасерованих овочів.
Запах — приємний, характерний для пасерованих овочів та гороху.
1 порція (200 г) супу і 12 г грінок містить:
- білки — 6
- жири — 5
- вуглеводи – 30
- енергетична цінність – 188 ккал
Смачного!