Круп’яні супи збагачують раціон дитини та мають безліч корисних властивостей. Особливо смачним і ароматним виходить суп з гречкою. Він поживний і легкий, із збалансованим вмістом інгредієнтів. Приготуйте такий супчик за рецептом з меню на 2021 рік для дитячих садочків міста Дніпра.
Для приготування 10 порцій супу знадобиться:
- Крупа гречана – 70 г
- Цибуля ріпчаста – 140 г
- Морква – 110 г
- Картопля – 570 г
- Олія рослинна – 10 г
- Масло вершкове – 10 г
- Сіль – 12 г
- Лавровий лист – 1 шт.
- Вода – 1 л 800 г
Як готувати
1. Підготовлену нарізану шматочками ріпчасту цибулю злегка обсмажити на олії 2-3 хв., потім додати моркву (нарізану шматочками або натерту на тертці) та пасерувати, періодично помішуючи, за t = 100°С 5-10хв.
Для дієтичного харчування: Цибулю та моркву тушкують на олії рослинній, періодично помішуючи, за tº =100°С протягом 5-10 хв.
2. Закип’ятити воду, додати підготовлену нарізану кубиками картоплю, довести до кипіння (1-2 хв.).
3. Додати пасеровані (тушковані) овочі та варити при слабкому кипінні до напівготовності (10-15 хв.).
4, Додати підготовлену крупу і продовжити варити при слабкому кипінні до готовності (25 хв.).
5. За 5-10 хв. до завершення приготування додати сіль, лавровий лист, вершкове масло.
Характеристики готової страви
Зовнішній вигляд — форма нарізки овочів відповідає технології , не переварені. Крупа добре розварена, але зберегла форму.
Колір — бульйону світло-коричневий, овочів, крупи — натуральний.
Консистенція — картопля та овочі — м’які, крупа — добре розварена, але не переварена.
Смак — помірно солоний, в поєднанні крупи та овочів.
Запах — приємний, характерний для пасерованих (тушкованих) овочів, вареної картоплі та гречаної крупи.
1 порція гречаного супу (200 г) містить:
- білки — 2,4
- жири — 2,2
- вуглеводи — 17,3
- енергетична цінність — 98,7 ккал
Запрошуйте родину на смачний обід!