Супи складають основу правильного харчування дітей різного віку. Вони легко засвоюються і стимулюють процес травлення. Рецепти супів для дітей настільки різноманітні, що можна підібрати варіант навіть для найвибагливішого маленького гурмана.

Спробуйте легкий смачний овочевий супчик з меню на 2020 рік для дитячих садочків міста Дніпра. Приготуйте для своїх рідних та смакуйте з користю.

Що знадобиться для приготування 10 порцій супу

  • Картопля – 930 г
  • Капуста білокачанна – 380 г
  • Морква – 240 г
  • Горошок зелений консервований – 230 г (або горошок заморожений – 160 г)
  • Цибуля ріпчаста – 95 г
  • Олія рослинна – 30 г
  • Сметана – 40 г
  • Сіль харчова – 2 ч. л.
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Вода питна – 1 л. 600 мл.

Як готувати

1. Ріпчасту цибулю очистити, порізати на невеличкі шматочки та злегка обсмажити на олії 2-3 хв., потім додати підготовлену нарізану моркву та пасерувати, періодично помішуючи, за температури 100°С 5-10 хв.

(для дієтичного харчування: цибулю та моркву тушкують на рослинній олії, періодично помішуючи, за tº =100°С протягом 5-10 хв.)

2. У киплячу воду закладіть підготовлену нашатковану білокачанну капусту та підготовлену нарізану шматочками картоплю. Варіть при слабкому кипінні 10-15 хв. Потім додайте пасеровані (тушковані) овочі, зелений горошок та продовжуйте варити при слабкому кипінні до готовності (10-15 хв.).

3. За 5 хвилин до закінчення приготування додайте сіль, лавровий лист.

4. Вже у готовий суп додайте сметану та доведіть страву до кипіння (1-2 хвилини).

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — овочі нарізані правильно, овочі і горох не переварені.

Колір — бульйону світло-жовтий; овочів — натуральний.

Консистенція — картопля та овочі — м’які; горох — цілий.

Смак, запах – помірно солоний, з присмаком гороху та пасерованих (тушкованих) овочів, без сторонніх запахів.

1 порція супу (150 мл) містить

  • білки — 3
  • жири — 3,2
  • вуглеводи – 19
  • енергетична цінність -116 ккал

Смачного обіду!

Допоможіть покращити процес
організації харчування