Супи складають основу правильного харчування дітей різного віку. Вони легко засвоюються і стимулюють процес травлення. Рецепти супів для дітей настільки різноманітні, що можна підібрати варіант навіть для найвибагливішого маленького гурмана.
Спробуйте легкий смачний овочевий супчик з меню на 2020 рік для дитячих садочків міста Дніпра. Приготуйте для своїх рідних та смакуйте з користю.
Що знадобиться для приготування 10 порцій супу
- Картопля – 930 г
- Капуста білокачанна – 380 г
- Морква – 240 г
- Горошок зелений консервований – 230 г (або горошок заморожений – 160 г)
- Цибуля ріпчаста – 95 г
- Олія рослинна – 30 г
- Сметана – 40 г
- Сіль харчова – 2 ч. л.
- Лавровий лист – 1-2 шт.
- Вода питна – 1 л. 600 мл.
Як готувати
1. Ріпчасту цибулю очистити, порізати на невеличкі шматочки та злегка обсмажити на олії 2-3 хв., потім додати підготовлену нарізану моркву та пасерувати, періодично помішуючи, за температури 100°С 5-10 хв.
(для дієтичного харчування: цибулю та моркву тушкують на рослинній олії, періодично помішуючи, за tº =100°С протягом 5-10 хв.)
2. У киплячу воду закладіть підготовлену нашатковану білокачанну капусту та підготовлену нарізану шматочками картоплю. Варіть при слабкому кипінні 10-15 хв. Потім додайте пасеровані (тушковані) овочі, зелений горошок та продовжуйте варити при слабкому кипінні до готовності (10-15 хв.).
3. За 5 хвилин до закінчення приготування додайте сіль, лавровий лист.
4. Вже у готовий суп додайте сметану та доведіть страву до кипіння (1-2 хвилини).
Характеристики готової страви
Зовнішній вигляд — овочі нарізані правильно, овочі і горох не переварені.
Колір — бульйону світло-жовтий; овочів — натуральний.
Консистенція — картопля та овочі — м’які; горох — цілий.
Смак, запах – помірно солоний, з присмаком гороху та пасерованих (тушкованих) овочів, без сторонніх запахів.
1 порція супу (150 мл) містить
- білки — 3
- жири — 3,2
- вуглеводи – 19
- енергетична цінність -116 ккал
Смачного обіду!