Супи — незамінне джерело енергії і поживних речовин, потрібних для гарного самопочуття та нормального розвитку дитини. В меню на 2020 рік для дитячих садочків Дніпра представлені супи на будь який смак.
Один з найулюбленіших – суп з вермішеллю. Легкий, з тонким ароматом вершкового масла та пасерованих овочів – чудово смакує до обіду!
Для приготування 10 порцій супу знадобиться:
- Картопля – 670 г
- Вермішель (макаронні вироби) – 100 г
- Морква – 150 г
- Цибуля ріпчаста – 140 г
- Масло вершкове – 30 г
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Вода – 2 л
Як готувати?
1. Підготовлену, нарізану шматочками цибулю злегка обсмажити на вершковому маслі 2-3 хв., потім додати підготовлену нарізану моркву та пасерувати, періодично помішуючи, за температури 100°С 5-10хв.
Для дієтичного харчування: цибулю та моркву тушкують на вершковому маслі, періодично помішуючи, за tº=100°С протягом 5-10 хв.
2. У киплячу воду закласти підготовлену нарізану кубиками картоплю, довести до кипіння (1-2 хв.), додати пасеровані (тушковані) овочі та варити при слабкому кипінні (15-20 хв.). Потім додати вермішель (макаронні вироби) і продовжити варити при слабкому кипінні до готовності (7-10 хв.).
3. За 5 хв. до завершення приготування додати сіль, лавровий лист.
Характеристики готової страви
Зовнішній вигляд — в рідкій частині супу — овочі, що зберегли форму нарізки, овочі нарізані правильно, не переварені. Макаронні вироби зварені, але зберегли форму, не переварені.
Колір — жир на поверхні — помаранчевий, овочів — натуральний.
Консистенція — картопля та овочі — м’які, макаронні вироби зварені, але зберегли форму.
Смак, запах — в поєднанні макаронних виробів та овочів, помірно солоний.
1 порція супу (200 г) містить:
- білки — 2
- жири — 2
- вуглеводи — 18
- енергетична цінність — 101 ккал
Кличте родину до столу!