Смачний супчик до обіду обов’язковий коли мова йде про збалансоване корисне дитяче харчування.

Приготуйте для своїх близьких суп з галушками за рецептом з меню для дитячих садочків м. Дніпра. Легкий, поживний, смачний – він вдовольнить смакові вподобання дорослих і малечі.

Що потрібно для приготування 10 порцій

  • Картопля – 960 г
  • Цибуля ріпчаста – 200 г
  • Морква – 140 г
  • Сметана – 50 г
  • Масло вершкове – 20 г
  • Олія рослинна – 10 г
  • Сіль харчова – 1 ч. л.
  • Вода питна — 1 л. 800 мл.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Для приготування галушок знадобиться

  • Борошно пшеничне в/г – 60 г
  • Яйця курячі – 0,5 шт.
  • Молоко – 80 г

Почнімо готувати

1. Підготовлену нарізану шматочками цибулю ріпчасту злегка обсмажити на олії 2-3 хв., потім додати підготовлену нарізану шматочками або натерту на тертці моркву та пасерувати з додаванням вершкового масла, періодично помішуючи, за t = 100°С 5-10 хв.

2. У киплячу воду закласти підготовлену нарізану кубиками картоплю, довести до кипіння (1-2 хв.).

3. Додати пасеровані (тушковані) овочі і варити при слабкому кипінні до готовності (25-30 хв.).

4. За 5-10 хв. до завершення приготування додати готові галушки, сіль, лавровий лист. У готову страву покласти сметану і довести до кипіння (1-2 хв.).

В разі приготування супу для дієтичного харчування:  цибулю та моркву тушкуйте на олії рослинній та маслі вершковому, періодично помішуючи, за tº =100°С протягом 5-10 хв.

Як готувати галушки

1. У молоко додати сіль, довести до кипіння (1-2 хв.).

2. У кипляче молоко, помішуючи, всипати просіяне борошно і заварити при слабкому кипінні тісто, не припиняючи помішувати, протягом 5-10 хв.

3. Масу охолодити до 60-70°С, додати підготовлені збиті яйця та ретельно вимішати. Приготовлене тісто розкочати у вигляді джгута і нарізати на шматочки. Галушки відварити у воді при слабкому кипінні до готовності (5-7 хв.).

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — форма нарізки овочів відповідає технології приготування, не переварені. Галушки добре зберегли форму.

Колір — бульйону світло-сірий; овочів — натуральний.

Консистенція — картопля та овочі — м’які, галушки — пухкі.

Смак – помірно солоний, в поєднанні галушок та овочів.

Запах — приємний, характерний для пасерованих (тушкованих) овочів, вареної картоплі та галушок.

1 порція (200 г) супу містить:

  • білки — 3
  • жири — 3,6
  • вуглеводи — 21
  • енергетична цінність — 127 ккал

Смачного обіду!

Допоможіть покращити процес
організації харчування