Смачний супчик до обіду обов’язковий коли мова йде про збалансоване корисне дитяче харчування.
Приготуйте для своїх близьких суп з галушками за рецептом з меню для дитячих садочків м. Дніпра. Легкий, поживний, смачний – він вдовольнить смакові вподобання дорослих і малечі.
Що потрібно для приготування 10 порцій
- Картопля – 960 г
- Цибуля ріпчаста – 200 г
- Морква – 140 г
- Сметана – 50 г
- Масло вершкове – 20 г
- Олія рослинна – 10 г
- Сіль харчова – 1 ч. л.
- Вода питна — 1 л. 800 мл.
- Лавровий лист – 1 шт.
Для приготування галушок знадобиться
- Борошно пшеничне в/г – 60 г
- Яйця курячі – 0,5 шт.
- Молоко – 80 г
Почнімо готувати
1. Підготовлену нарізану шматочками цибулю ріпчасту злегка обсмажити на олії 2-3 хв., потім додати підготовлену нарізану шматочками або натерту на тертці моркву та пасерувати з додаванням вершкового масла, періодично помішуючи, за t = 100°С 5-10 хв.
2. У киплячу воду закласти підготовлену нарізану кубиками картоплю, довести до кипіння (1-2 хв.).
3. Додати пасеровані (тушковані) овочі і варити при слабкому кипінні до готовності (25-30 хв.).
4. За 5-10 хв. до завершення приготування додати готові галушки, сіль, лавровий лист. У готову страву покласти сметану і довести до кипіння (1-2 хв.).
В разі приготування супу для дієтичного харчування: цибулю та моркву тушкуйте на олії рослинній та маслі вершковому, періодично помішуючи, за tº =100°С протягом 5-10 хв.
Як готувати галушки
1. У молоко додати сіль, довести до кипіння (1-2 хв.).
2. У кипляче молоко, помішуючи, всипати просіяне борошно і заварити при слабкому кипінні тісто, не припиняючи помішувати, протягом 5-10 хв.
3. Масу охолодити до 60-70°С, додати підготовлені збиті яйця та ретельно вимішати. Приготовлене тісто розкочати у вигляді джгута і нарізати на шматочки. Галушки відварити у воді при слабкому кипінні до готовності (5-7 хв.).
Характеристики готової страви
Зовнішній вигляд — форма нарізки овочів відповідає технології приготування, не переварені. Галушки добре зберегли форму.
Колір — бульйону світло-сірий; овочів — натуральний.
Консистенція — картопля та овочі — м’які, галушки — пухкі.
Смак – помірно солоний, в поєднанні галушок та овочів.
Запах — приємний, характерний для пасерованих (тушкованих) овочів, вареної картоплі та галушок.
1 порція (200 г) супу містить:
- білки — 3
- жири — 3,6
- вуглеводи — 21
- енергетична цінність — 127 ккал
Смачного обіду!