Страви з курячого м’яса урізноманітнюють дитячий раціон. Вони поживні, легко засвоюються та чудово смакують.

Приготуйте зрази «Шкільні» за рецептом з двотижневого меню для шкіл м. Дніпра. Процес не займе багато часу, а результат сподобається всій родині.

Що потрібно для приготування 10 порцій

  • М’ясо куряче без кісток охолоджене – 390 г
  • Хліб пшеничний – 80 г
  • Молоко або вода – 110 г
  • Масло вершкове – 80 г
  • Сухарі панірувальні – 60 г
  • Олія рослинна – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Як готувати

1. Помийте м’ясо у холодній проточній воді, підсушить, поріжте на шматки, подрібніть на м’ясорубці.

2. Додайте замочений у холодній воді або молоці черствий хліб, сіль, перемішайте і повторно пропустіть через м’ясорубку, після чого ще раз перемішайте і вибийте для надання пишності й пластичності.

3. З готової котлетної маси сформуйте коржики товщиною 1см, на середину яких викладіть охолоджене вершкове масло. З’єднайте кінці коржика, паніруйте у сухарях, надаючи їм овально-плескатої форми.

4. Злегка обсмажте з обох боків на сковороді або деко з рослинною олією, (нагрітою до t°=150-160ºС) упродовж 5-7 хв. до утворення рум’яної скоринки.

5. Обсмажені зрази викладіть на змащений олією лист та запікайте у духовій шафі за tº=220-250ºС до готовності 15-20 хв.

Характеристики готової страви

Зовнішній вигляд — зрази овально-плескатої форми з тупими кінцями, з рівномірно  обсмаженою тоненькою скоринкою, без тріщин, у місці проколу виділяється безбарвний сік.

Колір — від золотистого до світло-коричневого, рівномірний, на розрізі-білий, в середині розтоплене масло вершкове.

Консистенція — м’яка, соковита, масло розподілене рівномірно, посередині.

Смак, запах — запеченої котлетної маси, з присмаком масла вершкового, в міру солоний, без сторонніх присмаків та запахів.

1 порція (50 г) містить:

  • білки — 11
  • жири — 16,3
  • вуглеводи — 6,7
  • енергетична цінність – 219 ккал

Смачного!

Допоможіть покращити процес
організації харчування