Страви з курячого м’яса урізноманітнюють дитячий раціон. Вони поживні, легко засвоюються та чудово смакують.
Приготуйте зрази «Шкільні» за рецептом з двотижневого меню для шкіл м. Дніпра. Процес не займе багато часу, а результат сподобається всій родині.
Що потрібно для приготування 10 порцій
- М’ясо куряче без кісток охолоджене – 390 г
- Хліб пшеничний – 80 г
- Молоко або вода – 110 г
- Масло вершкове – 80 г
- Сухарі панірувальні – 60 г
- Олія рослинна – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Як готувати
1. Помийте м’ясо у холодній проточній воді, підсушить, поріжте на шматки, подрібніть на м’ясорубці.
2. Додайте замочений у холодній воді або молоці черствий хліб, сіль, перемішайте і повторно пропустіть через м’ясорубку, після чого ще раз перемішайте і вибийте для надання пишності й пластичності.
3. З готової котлетної маси сформуйте коржики товщиною 1см, на середину яких викладіть охолоджене вершкове масло. З’єднайте кінці коржика, паніруйте у сухарях, надаючи їм овально-плескатої форми.
4. Злегка обсмажте з обох боків на сковороді або деко з рослинною олією, (нагрітою до t°=150-160ºС) упродовж 5-7 хв. до утворення рум’яної скоринки.
5. Обсмажені зрази викладіть на змащений олією лист та запікайте у духовій шафі за tº=220-250ºС до готовності 15-20 хв.
Характеристики готової страви
Зовнішній вигляд — зрази овально-плескатої форми з тупими кінцями, з рівномірно обсмаженою тоненькою скоринкою, без тріщин, у місці проколу виділяється безбарвний сік.
Колір — від золотистого до світло-коричневого, рівномірний, на розрізі-білий, в середині розтоплене масло вершкове.
Консистенція — м’яка, соковита, масло розподілене рівномірно, посередині.
Смак, запах — запеченої котлетної маси, з присмаком масла вершкового, в міру солоний, без сторонніх присмаків та запахів.
1 порція (50 г) містить:
- білки — 11
- жири — 16,3
- вуглеводи — 6,7
- енергетична цінність – 219 ккал
Смачного!